Nit electoral a la colònia

dsc00035.jpgNit electoral en un poblet qualsevol de la colònia, pot ser el meu, pot ser un altre. Són les 20:45, aproximadament, i ningú hi ha a la plaça: qualcú que seu, qualcú que mira, qualcú que la travessa per anar-se’n a sopar; a més, comença a ploure i a l’horitzó els llamps anuncien temporal del gros. Els que encara no han partit cap a ca seva es poden classificar en dues categories: la primera, la dels abnegats militants, els resignats membres de la mesa i els funcionaris que han de certficar la validesa del recompte; l’altra, la de la gran majoria de la gent que mira el futbol al bar, que avui juga el Barça i ha de guanyar si vol continuar a 5 punts del Madrid. Si un entra al col·legi electoral que hi ha a una banda de la plaça, només sent “PP, PSOE, PP, PSOE, PSOE…”, i “Unitat”, de vegades. En canvi, si entra al bar que hi ha a l’altra banda, de política en parlen poc, perquè el Barça va perdent per 0 a 1.

La nit electoral colonial és molt diferent d’altres nits electorals, com la de les municipals o la de les autonòmiques; en aquelles hi ha una gentada que entra i surt dels col·legis, gent que demana, gent que opina, gent que remuga… Avui no. Avui s’havia de decidir si sortia de president el bwana renouer o el simpàtic a Madrid, i Madrid és molt enfora, enforíssim: hi ha la mar pel mig, i després molts de quilòmetres per carretera, i després, que la majoria de gent de la colònia a Madrid hi té molt poques feines. Poquíssimes.

A un cantó de la plaça, el recompte confirma que la gent del poblet de la colònia no vol trui ni problemes, i el simpàtic s’imposarà sense dificultats. A l’altre, dins el bar arriben rumors que sí que el simpàtic guanya, però tampoc n’estan gaire pendents, perquè al Barça li acaben de fer el segon, després que hagués aconseguit empatar el partit. La nit electoral ja s’acaba, l’aigua cau de manera forta i intermitent, i el simpàtic ha guanyat. La gent desfila cap a cases, entre empipada i decebuda pel resultat: 1 a 2, i el Barça torna a estar a 8 punts.

Anuncis

2 thoughts on “Nit electoral a la colònia

  1. Ahir vaig patir la meva primera derrota electoral. Talment com la nina de Bunyola, jo també tenc 20 anys i mai havia participat d’uns comicis espanyols.

    La desil·lusió ha estat tan gran que encara avui me costa pensar en una altra cosa. La victòria del PSOE m’ha afectat, ho confès. M’ha afectat moltíssim el vot inútil que han practicat amics, coneguts i fins i tot qualque familiar amb l’excusa (magra) de:”…i si torna el PP?” just per justificar-se el vot.

    M’ha afectat veure que tanta feina feta amb UNITAT (perquè jo sí que me creia el projecte) no ha servit de res, que els “nostros” han anat, en massa, a votar en Z(P). M’ha afectat i dolgut, sentir alabances de nacionalistes històrics cap a UNITAT i concloure la frase amb un “…tanmateix la gent votarà el PSOE per por que torni el PP, com jo…”.

    M’ha afectat i dolgut veure que no hi ha hagut disciplina de partit d’alguns dels partits que formaven part d’aquesta coalició (i això és segur perquè els comptes no surten) però encara m’ha dolgut més la poca disciplina de PAÍS que s’ha practicat. Tota aquella gent que demanava a crits que tots els partits s’unissen per fer qualque cosa a Madrid (entitats, associacions, intel·lectuals, gent del carrer…), tota aquella gent, deia, NO HA VOTAT UNITAT. I no ha votat Unitat “per por”. Quina por? Que tornàs el PP? Per favor, senyors, mirem bé com està el PP i quin és el seu líder. Ara que ja l’heu observat, comparau-lo amb la maquinària titànica del PSOE. Creis que tenia cap oportunitat de fer més del que ha fet, el senyor Rajoy? No, senyors, no, però ens hem cregut el discurs fàcil i catastrofista del president “de la colònia” i com a bons colonitzats que som feim cas a l’amo i procuram no remugar. Au idò, estimats meus…ara haurem de suportar com ens tornam una mica més colònia. Ara serem una colònia de “negritos” que faran amb nosaltres el que voldran…

    Ara ja només ens cal saludar l’amo, el líder i dir AMÉN a allò que ens mani, que per això som espanyols…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s