La Gran Porqueria

S’ha de ser beneit per anar de putes i pagar amb la targeta de l’Ajuntament. Com s’ha de ser beneit per fer factures de suborns: ni uns mafiosos de primera, tenim; som un país de pa amb fonteta, amb gàngsters de mel i sucre. És la Gran Porqueria. Cort, el centre de la ciutat, el nucli de la vida a Palma, comença a adquirir el significat autèntic del seu nom: un cort, un cau de porcs.

Què hi ha passat a l’Ajuntament de Palma aquests darrers quatre anys serà una cosa difícil de descobrir. Serà el nostre ‘cas JFK’ particular, on els quatre més beneits pagaran pels quatre més espavilats. Rodrigo de Santos podria encarnar el paper d’Oslwald, juntament amb l’aparellador sobornable com a còmplice, però poc més. Tant un com l’altre, dos beneits útils al servei de gent més llesta. Els fiscals investigaran, la policia remourà documents -els que quedin-, els diaris treuran cosa, però qualque dia qualcú rebrà una telefonada de qualcú altre -si no és un cap de cavall dins el llit… Però ja he dit que els nostres gàngsters ho són de mel i sucre- i aquí s’acabarà la història.

I així, Cort, el centre de la vida palmesana en tots els aspectes, quedarà com el monument a la porqueria, a la corrupció i al mafiosisme. Una cosa haurem après: a desconfiar, per sempre, de qualsevol paper que dugui el segell de l’Ajuntament de Palma.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s