El Botifarra poc original

Ahir vespre corregué la notícia que a l’edició d’avui del Diario de Mallorca hi hauria una pàgina sencera d’en Carlos Delgado Truyols, batle de Calvià, contra el català. Una pàgina no és poc. A mi no me fa gens de gràcia, aquest tipus, és un feixista recalcitrant, recull de la millor tradició de la seva família botifarra, i fa setmanes que intenta fer punts per ser el líder del PP illenc, per la dreta. Companys meus pensen que seria una sort que tal personatge fos el successor de n’Estaràs; jo no: els macots del PP voten una pedra, i no tendrien problema per votar-lo a ell, per molt fatxa que sigui.

El tema de ses modalidads és el leitmotiv de les èpoques magres del PP balear, sempre surt quan van mal dades, però sempre com a detall per animar als supervivents de la Divisió Azul, dins un paquet més gran d’eliminació del català de la vida pública. Jo m’esperava que avui llegiria els programa del Botifarra per desplegar això de les modalitats i l’eliminació del català si arriba a ser president del seu partit, i com deia, creia que era un tipus perillós el qual s’havia de tenir present. Idò no, i realment estava ben equivocat: el Botifarra és incapaç de mostrar un pla de govern del PP, ni tan sols una proposta ideològica sobre el bilingüisme i el grau d’espanyolisme del seu partit (hi ha graus d’espanyolisme?). No escriuria aquest post si no fos perquè m’ha decebut, m’esperava quelcom de més substanbciós, i en canvi, veig només que estam davant un ignorant que no sap que ho és, però la resta de Mallorca ara sí; reconec que l’havia subestimat: pensava que no ho seria tant.

L’article no és ni nou. Ni gràcia per això té l’home botifarra. Repetir les parides dels gonelles jubiladissos o dels que són morts ja no fa riure a ningú a aquestes altures. Per passar l’estona davant l’ordenador, com a mínim hagués pogut imaginar qualque nova teoria, més divertida, sobre l’origen de sa llengo: que havia vengut de Mart igual que els constructors de les piràmides, o que és el vestigi lingüístic de l’home d’Atapuerca, l’europeu més antic, qualsevol cosa just per posar-hi un poc més de fantasia. Haguéssim rigut. Però ca!: molta de botifarra i poc cap, i manco imaginació. Llàstima de la tinta.

Anuncis

3 thoughts on “El Botifarra poc original

  1. Sobren les paraules. La incultura i analfabetisme no té límits. Van més enllà i s’endinsen dins la dimensió desconeguda. Per altra banda una fantasmagòrica associació de colombians a les illes Balears encapaçalades per un tal Willy Vega o quelcom semblant també ha fet un manifest en contra del català i ha fet una crida a les distintes associacions d’immigrants a la nostra terra a integrar-se a una “Plataforma en defensa del castellano” (manda huevos!!!). Per cert és força curiós que el manifest d’aquesta associació es produeixi el mateix dia o al dia següent que la de Carlinhos Delgado i que la seu d’aquesta entitat colombiana es trobi precisament dins el terme de Calvià, més concretament a la pomposa i patètica urbanització Costa d’en Blanes i per a més inri al carrer Miguel de Cervantes y Saavedra
    Casualitats de la vida??? No sé no sé. Tot plegat fa una ferum a revanxa i contraatac ppero en veure com els seus privilegis durant l’etapa de madame Encarna Pastor s’han acabat….

  2. ja me diràs quines modalidats linguistiques defenssau i promocionau voltros i sa vostra submissió extrema a un pancatalanisme que no te res q veure amb Mallorca. En carlos delgado és més mallorquí que cualsevol de voltros. S, odi que teniu a Espanya, és castellà o sa seva gent vos dur a sa perdició mental. Ets altres no compartim és mateix odi q voltros duis, però som ignorants, incults, beneits, i així millor és si som diferents a lo que demostrau ser.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s