Això estaria bé

Llàstima dels mals resultats d’Esquerra, perquè ara no tendríem aquest problema: grup mixt o grup parlamentari amb IU-ICV i/o altres? La veritat és que no m’entusiasma, gens, el grup amb IU, però també serà difícil que els tres diputats d’Esquerra comparteixin grup i puguin fer feina amb els canaris o UPyD.

Per això, si ha de suposar fer millor feina i més bé, seria una solució el grup mixt d’Esquerra i IU-ICV: ja em va bé. Ara falten els vots, molt poquets, i els d’Unitat podrien ser una solució. La gràcia és que, precisament EU no va voler entrar a la coalició perquè volia que els vots anassin al grup d’IU, sabedors que tendrien problemes per a mantenir-lo. Se’ls va dir que no, i ara, tanmateix, pareix que hi podrien acabar, aquests vots, a IU -paradoxes…- però també a Esquerra.

Si el PSM acaba acceptant aquesta proposta, no només serà bona per ells -perquè supòs que una part dels beneficis del grup parlamentari anirien a eixugar els deutes de la campanya-, sinó també per a Unitat: els diputats d’Esquerra defensaran, íntegrament, el programa de la nostra coalició. Estaria bé, per tant, bo per a tots. Seran la nostra veu a Madrid, igual que ho han estat aquests anys passats. No entenc, per tant, que hi pugui haver queixes de part de cap company: ja que la cosa no ha anat com volíem, com a mínim sortim del pas!

Anuncis

4 thoughts on “Això estaria bé

 1. Hola Amadeu!
  en Magí i tu contau versions diferents sobre les negociacions per l’entrada de EU i EV a Unitat. Ell diu que no es varen sumar TOT I que se’ls va oferir els vots de la coalició. Però tu dius que aquesta era l’exigència d’EU. Per les meves informacions, em crec més la primera versió (va ser un problema d’incompatibilitat amb UM, i la voluntat de reeditar Progressistes o Bloc, sense embullar tant a la societat).

  Per altra banda, és molt curiós el que poden arribar a fer 25.000 vots sumats a més de 1.260.000. Es just el 0,1% que fa superar el 5%, pràcticament igual que el que va passar amb IU i Progressistes… coincidències.

  Esper que finalment es tanqui l’acord. Com bé dius, serà una espècie de segon grup mixt que donarà més visibilitat als tres partits, sense restar independència (vull recordar que ICV ha votat moltes vegades de forma diferent a IU, per exemple, en la famosa votació del Pla Ibarretxe).

 2. Hola, Biel.

  Evidentment, no coincidesc amb en Magí, i pel que m’han explicat -les fonts d’en Magí deuen ser tan fiables com les meves-, EU no hi va voler venir PERQUÈ els vots no serien per ells, pel seu grup parlamentari. Tampoc havien de ser pel grup parlamentari d’Esquerra, si els hagués necessitat.

  Com que la cosa ha anat com ha anat, la millor solució, d’urgència, segurament serà aquesta. I com que encara en sortirem bé -i s’estrenyen llaços de la unitat nacionalista, etc.- no entenc gaire el to de l’escrit d’en Magí: no ho sé, però hi notava un cert to com a venjatiu…

  Salut.

 3. Estic convençuda que EU no va entrar a Unitat perquè els vots no serien per ells.
  La idea de formar grup parlamentari amb IU tampoc és que m’entusiasmi, però me pareix que m’estim molt més això que no haver d’estar amb els de Coalición Canària i UPD. és un grup mixt massa complicat!

 4. UPYD Y ROSA DIEZ CONTRA LA BANDERA DE ESPAÑA

  Rosa Diez coloca en la Ejecutiva de UPyD en Cataluña a un (¿racista?) que fue denunciado por no permitir acceder a un acto al presidente de Intereconomía radio por llevar un pin con la Bandera de España.

  http://ciudadanosenlared.blogspot.com/2008/04/upyd-catalua-contra-la-bandera-de-espaa.html

  UPyD imita al PP: hace un discurso en Madrid y pone en Cataluña a nacionalistas catalanes para no tener que enfrentarse al nacionalismo.

  UPYD ES UN PARTIDO ANTIESPAÑOL, Y ROSA SÓLO QUERÍA ASEGURARSE LA JUBILACIÓN. Nos ha engañado a todos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s