Esquerra-Bunyola: Raixa pels bunyolins!

La darrera festa d’Es Quarteró s’havia de celebrar a Raixa però es va acabar celebrant a Es Pujol, una possessioneta d’Orient. El motiu és que els propietaris no la volgueren cedir. No havia passat mai, crec, que un propietari no deixàs la seva possessió per a la festa, però més greu és que aquest propietari siguin el Consell de Mallorca i el Ministeri de Medi Ambient: Raixa era pública, un tresor històric i patrimonial al municipi de Bunyola, però vetat als bunyolins.

Per això, l’afer de Raixa va ser un dels primers temes que, com a Esquerra, presentàrem al plenari, perquè enteníem i entenem que no es pot consentir que l’Ajuntament no tengui veu i vot dins una finca pública del municipi, i molt manco sent aquesta finca en concret. Ara el Consell ha acceptat la nostra petició, tot i que no és exactament el que demanàvem, i es crearà una comissió amb el nostre ajuntament i la UIB.

Els bunyolins, a la fi, tendrem veu i vot al Consorci de Raixa; el que pareix mentida és que durant sis anys, ni PSOE, ni UM ni PP, governant tots tres indistintament a Bunyola i Consell, no havien fet cap passa per canviar aquesta injustícia: fins que Esquerra no ha entrat a les dues institucions, no s’ha arreglat la situació. Ara la feina serà gestionar aquesta responsabilitat, i esperam que així com nosaltres férem un esforç per consensuar el contengut de la proposta, l’equip de govern el farà per repartir la gestió; només demanam que apliquin la voluntat d’entesa que sempre prediquen…

Però passi el que passi, m’agrada pensar que l’any que ve Es Quarteró es pugui celebrar, a la fi, a Raixa.

Anuncis

One thought on “Esquerra-Bunyola: Raixa pels bunyolins!

  1. Els bunyolins ens ho mereixem!

    Raixa havia estat sempre part dels bunyolins i ara havíem de veure com ens ho prenien i li canviaven la fesomia de sempre per convertir-la amb la seu d’una entitat privada i espanyola.

    Tot i que no és suficient, aquesta ditedeta de mel que ens ha volgut donar el Consell, hem de procurar treure-li el màxim profit!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s