El Bloc de Palma

Me va encantar llegir l’enrabiada del consellers Carbonero i Moragues quan el Bloc els va tirar la seva proposta de Llei d’Habitatge pels morros; destrossar el paisatge amb pisos barats en lloc de fer-ho amb xalets, aquesta era la seva gran aposta d’esquerres per aquesta legislatura: en poques paraules, salvar el cul als constructors que tenen sòl que els sobra. No m’hagués agradat trobar-me en la pell d’en Biel Barceló i haver d’aguantar els insults camorristes del PSOE -tants de nirvis només s’expliquen si qualcú ja tenia compromeses un parell de quarterades- enmig de tothom, allà, al Parlament.

I ara surt l’equip de govern de l’Ajuntament de Palma i diu que no, que vol urbanitzar més del que permet la Llei. De què ens serveix, deman jo, aleshores, tenir dos regidors del Bloc en aquest equip de govern? De què serveix que el grup parlamentari del Bloc hagi d’aguantar enrabiades del conseller perquè el grup municipal a Palma s’hagi de carregar aquesta feina avalant les propostes del PSOE? Costa d’entendre, a no ser que un pensi que el Bloc de Palma és cosa exclusiva del seu cap de llista -que ja li anava bé la primera proposta de llei-.

Férem el Bloc per mirar de canviar el Govern, el model polític de Mallorca, de les Illes i de Palma. Costa, perquè és sabut que el PSOE, en el fons, és només la cara amable -i de vegades, no tan amable- d’aquest model que ha embrutat i empobrit les nostres illes com mai. Però costa més quan els nostres representants, els nostres regidors, els del nostre propi grup, els del Bloc, juguen en l’equip rival i no amb nosaltres. S’han equivocat d’equip? Què passa? És el que es deuen demanar molts dels nostres votants a Palma.

5 Comments

 1. Daniel ha dit:

  No importa mirar Ciutat. Què hi ha de can Gual a Bunyola? Foren els qui ens havien de salvar de tot mal els qui feren l’endemesa. I ara què? Tendrem un oiòs palau de ciment portland durant els propers trenta o quaranta anys.

 2. amadeu ha dit:

  Tens raó: el caixó de Can Gual serà un pegat mal de digerir pel paisatge de Bunyola. La ‘brillant’ idea que tengué l’anterior equip de govern amb Can Gual és una de les ‘brillants’ idees més, la majoria de les quals ni es posaren en marxa; n’haurem de contemplar la gloriosa herència cada dia.

  El problema és ara què fer-ne d’aquesta endemesa. Nosaltres, des d’Esquerra, volíem que s’hi fessin locals municipals, que n’anam mancats: casal de joves o dependències de l’Ajuntament, però veim que el PP no va d’això. De fet, el PP no va de res ni sap què fer. Res. Un 0 a l’esquerra absolut.

 3. Jaume ha dit:

  Aquests de l’ajuntament de Palma estan més tronats….
  Ara resulta que la senyora Aina Calvo considera que Palma no ha crescut a bastament com per a que se l’impedeixi superar la barrera que marca el PTM. I dos dies abans en una conferència havia xerrat d’una ciutat més sostenible i verda.
  En que quedam? Quin cinisme i quina barra?. Si aquests són dels “nostres” no necessitam al PP per fer nyaps i mangarrufades.
  La senyora Calvo es deu oblidar a dins Ciutat encara queden més de 35000 habitatges buits, es a dir gairebé 7 vegades més que els 5000 habitatges nous que vol dur a terme el Govern. I dic jo? Aquestes vivendes que es moren literalment d’oi no es podrien rehabilitar o es que esperen a que s’ensorrin del tot per a que després els promotors de m….puguin especular sense miraments com de fet ja està succeïnt a sa Gerreria, ho està a punt de fer al Jonquet o ho farà en un temps no gairé llunyà al Terreno. Si aquesta és la seva política d’ habitatge anam ben servits.
  La vivenda pública és un bé primordial i una necessitat peremptòria. Ara bé, tampoc s’ha de convertir en una obsessió, perquè d’ençà que hem començat la legislatura només es sent parlar; “hem de construir vivendes”, “hem de construir vivendes”. També és un bé prinordial tenir una Ciutat sostenible i que no es continui amb aquest creixement agressiu, salvatge i desbocat que pareix que no té fi ni aturall. Tothom parla de crisi al sector de la construcció, però fiets meus que voleu que us digui. Jo veig que continuen ensorrant vivendes d’arquitectura mallorquina i substituïts per mamotretos amadrilenyats i sense personalitat així com grues per tot.
  Com be diuen des del GOB Mallorca no necessita creixer més, millor dit NO POT creixer més. El que necessita urgentment Mallorca és DECREIXER. Ara que sempre n’hi haurà algun il.luminat catastrofista que dirà que això es una barbaritat i que els mallorquins ens “morirem de fam” com ja va succeir fa uns anys a la Colònia de Sant Pere quan volien ampliar el port

 4. Agusti ha dit:

  Uhei! Amadeu, memòries als pares.

  te’n recordes de mi. Pam i Pipa

  Veig q’ts el mateix. Guaita quin us propòs de la xarxa

  joanotcolom.blogspot.com
  soscivisme.blogspot.com

  Salutacions. Vejam si ens veiem

 5. Esperança Mateu Ramis ha dit:

  El tema de Palma és molt gros. Mira que n’havíem patit molt, de peperisme, a ciutat! I ara resulta que vénen aquests i no fan res! Era molt fàcil superar la gestió cultural, urbanística, lingüística, mediambiental, …idò RES! No han fet ambsolutament res! Bé sí, sí que han fet: han acabat de fer l’hospital de Son Espases (perquè també en són còmplices), han fet una pèssima gestió en temes lingüístics, en temes urbanístics…

  És una vergonya..

Feu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s