Un dia per la història

Que la destrossa del territori sigui motiu de judici és un dia per la història. Després d’anys de feina del GOB, de denúncies, de plets, avui es comença a escriure el final de la impunitat. I tanmateix, el procés neix coix des d’un començament, escapçant només la punta de l’iceberg d’un entramat de corrupció que pot posar les Balears a l’altura de l’Itàlia de Craxi i Andreotti.

L’ex-batle Hidalgo no és més que un pobre imbècil que va veure com passava de ser el darrer escaló social del poble -guàrdia civil: no hi ha res pitjor- a cacic local amb el suport de la Camorra de Matas. De fet, el que es jutja és la seva curtor. Però quedaran pendents d’esclarir el paper de l’ex-conseller Rodríguez (“hoy es lunes y estoy en mi despacho“) en la destrucció de documents compremetedors; del padrino Matas, exiliat als Estats Units i responsable del fitxatge polític del picoleto, i de tots els responsables de la Conselleria d’Obres Públiques i Ordenació del Territori.

Però també queda per saber el paper que hi va jugar, en el cas Andratx, la Conselleria de Territori del Consell de Mallorca, que va ser incapaç (?) de detectar el caramull d’irregularitats que es jutgen. L’ex-conseller Vicens, investigat per un altre fotimer de delictes urbanístics entre PTM, Can Domenge i Son Oms, en va sortir molt net, de tot això: com a mínim per inútil en la seva feina, hauria d’haver assumit responsabilitats polítiques. En canvi, com a recompensa l’han fet diputat; és complicat jutjar a un diputat. Però ara que els dubtes planegen damunt la seva gestió, perventura seria hora de gratar més; saber si a la seva agenda del mòbil hi tenia o no, com en Rodríguez, el número del batle d’Andratx seria bastant revelador…

En tot cas, l’inici del judici pel cas Andratx no deixa de ser un dia per la història.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s