Tot s’aferra

S’aferren els constipats, sobretot ara, que no arriba a fer ni calor ni fred; s’aferra, també, el xerrar: tenc molts d’amics que, estant a Barcelona, se’ls ha aferrat la cançoneta. Les modes solen ser molt aferradisses, i el que a l’estiu acostuma a aferrar-se és la canciondelverano, mai falla.

En Delgado és com una canciondelverano d’aquestes, sempre perduren les més dolentes: Georgisdans, rafaelascarràs, kingsafricas (és terrible!), tamaraseisdedos, sexbombs… Va començar de solista, però com que d’allò que s’aferra, l’horterada sempre té èxit, era previsible que aviat sortissin les coristes. King Carlos y las sexy-delgaditas, seria un bon nom per la banda:

¡Baila el son mas PoPularrrr!

¡Usa la lengua sin pararrr!

¡Nena, a mi dame en balearrr,

que ya no puedo pararrrr!

M’els imagín per Punta Balena, aquest estiu, ell amb una camia de flors groga i elles en tanga, i milers d’anglosaxons borratxos fent rodar les seves panxes cerveseres amb la música.

Però qui són les delgaditas? Aquí n’anomenen unes quantes, i llegint, mira tu, que n’he coneguda una. Un tal Ramon Oliver, batle pedani de Palmanyola. Sí tu: el mateix que va provocar una crisi a l’agrupació de Bunyola, se veu que se li ha fet petit el poble, i crisi per crisi, millor la del PP balearrr!

El tal Oliver passeja sempre una rialla d’orella a orella una mica inquietant, la veritat. Vaig coincidir amb ell en un debat a Palmanyola, durant les municipals, amb els candidats de totes les llistes. Es va presentar a la sala amb una camiseta imperi, d’aquelles que es duen pel jardí quan es fa una barbacoa, i per la variada gamma de colors i formes que mostrava es podia deduir que, efectivament, era la camiseta de les barbacoes. El debat va ser molt ‘curiós’, però pel record n’han quedat dues frases: un candidat que va explicar a l’audiència que patia problemes de pròstata i que s’aixecava de bon dematí per anar al wàter, i que el tal Oliver havia posat ‘zèsped‘ al camp de futbol de la urbanització.

Zèsped‘: pot ser la darrera paraula del nou diccionari balear que prepara l’Ajuntament de Calvià. O el títol de la canciondelverano que retronarà per Punta Balena aquest estiu, amb en King Carlos cantant-la a duo amb el tal Oliver només amb la camiseta imperi acolorida. Esper que facin fotos. ‘¡Nena a mi dame sin pararrr!

P. D.: I la junta local del PP de Bunyola, què en pensa? S’apuntaran a fer de coristes? Com que tot s’aferra…

Anuncis

4 thoughts on “Tot s’aferra

 1. Si no fos pel BLOC la llei de mesures urgents no s’hagués fet realitat. Perquè siguem sincers; si fos pel PSOE les coses haurien anat d’una altra manera. per part del PSIB hi ha molt poca voluntat per canviar el model econòmic, social i territorial que ha destrossat les illes d’ençà fa 30 anys i busques. Pel que fa al tema lingüístic si no fos pel BLOC i les pressions que s’han exercit el Pla de Normalització tant a Palma com a nivell insular no haguessin vist mai la llum. La voluntat en aquesta qüestió per part del PSOE és molt però que molt tèbia. El fet que la senyora Nájera encara sia incapaç de pronunciar una conferència de premsa integrament en català si és que ho fa n’es una prova fefaent de la manca d’interès del partit majoritari per la normalització de l’ús social de la nostra llengua. I pel que fa UM manquen els comentaris i jo no els hi pens fer publicitat perquè només de pensar-hi em bull la sang. Per altra banda hem de veure com acaba el colobrot des Guix, Son Bosc o Formentor.
  Deu meuet, que té aquesta terra nostra que congria traïdors, botifarres, botiflers i botifarretes de dreta madrilenya colonial estantissa i vulgar
  Les illes ja no són un país. Son una païssa on tothom campa com pot, fotent un a l’altre si és possible-i tant que ho és!-. Cada vegada ens assemblam més en una societat calabresa o siciliana.

 2. Ei, t’he trobat després d’un temps de no llegir-te! I es temps, tòpic cert, tot ho canvia: tu tens nova direcció i jo tenc bloc.

  Com va tot?

  Una besada,

  Lluís (E. A. R.)

 3. Com pots haver observat, el candidat popular de Campanet també s’ha afegit al ball. Ara me l’imagin en tanga i em fa mal la panxa.

  Una abraçada!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s