En el dia de l’estrena

La sala ja era ben plena quan hi vaig arribar, pleníssima, i encara no havia arribat tothom. Al davant de tot, ocupant les primeres files, hi havia una quarantena d’alumnes croates de català, d’un valencià que al seu torn, sabia croata. A darrera, la gent s’asseia com bé podia: quan hi ha tanta de gent, les cadires mai són tan còmodes.

Sabia que hi hauria gent, evidentment -no cada dia podem assistir a una estrena com aquesta-, però tampoc m’imaginava arribar al punt que els responsables haurien de tancar la sala i no deixar entrar els que anaven arribant, que tanmateix, entraven per una porta de darrera i aguntaven drets. Vaja un èxit, la convocatòria, i tot pèl capell!

Qui hagi seguit les anteriors entregues, tota la saga, sap millor que jo com va la història. Però allà hi havia molta de gen que no en sabia gran cosa -hi havia persones que havien vengut només pel que podia oferir la funció-. I la veritat és que no va deixar indiferent a ningú, ni a experts ni a novells: hi va haver moments seriosos i reflexius, d’altres més irònics, humor, incertesa, drama (!), espontaneïtat, etc. L’estrella veterana, més que curtit, en plena forma, brillant; els més joves demostren que el relleu és aquí, que la qualitat no decau sinó que millora, i que la cosa tendrà continuïtat. Jo en vaig sortir entusiasmat, satisfet dels 7 euros que vaig pagar.

I després, com no podia ser d’atra manera, a celebrar fins a les tantes l’èxit de l’estrena, a Barcelona, al bar l’hOriginal, de Pedra Foguera. Ningú se’l pot perdre!

Només a les millors llibreries!

Anuncis

One thought on “En el dia de l’estrena

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s