L’escoleta municipal de Bunyola

Diumenge es va cremar el convent de les monges de Bunyola. Ca ses monges, que se sol dir. Quin desastre! Se veu que la cosa va ser grossa, amb tot el poble en dansa, i fins i tot va venir l’amic Joan Lladó, conseller d’Interior del Consell, per controlar l’extinció del foc més d’aprop. Una de les dones quasi hi queda -i ara està ingressada de gravetat; esperem que se recuperi-. L’edifici també pareix que ha quedat bastant tocat, així que les monges estaran estona a tornar-hi, segurament.

Malgrat tot -i no vull parèixer frívol ni res d’això-, l’incendi no és el més greu, per sort, perquè haurà quedat en un susto gros, immens, però només en això. El convent serveix també d’escoleta municipal, des de fa uns anys. Una escoleta que, com la seva germana gran, l’escola, està més que saturada d’infants que s’hi comencen a acaramullar com a polls dins una granja de pollastres.

Des d’Esquerra, aquest curs, hem donat molta guerra amb l’escola, i gens amb l’escoleta: no tenim temps per tot, i qualsevol tema és prioritari, ara mateix, al nostre poble: que si escola, que si fems, que si poliesportiu, que si urbanisme… I ara, també, l’escoleta.

Perquè amb l’incendi de l’edifici, l’estructura n’ha quedat afectada. Els nins avui no hi han pogut anar -les padrines han fet la suplència, però les pobres no ho podran fer molts de dies!-, i veurem quan hi tornen. Però preocupa més pensar què hagués passat si l’incendi, enlloc de passar un diumenge dematí, arriba a passar avui dilluns, o dimarts, o qualsevol dia entre setmana, amb els nins, dins un edifici que -igual que la seva germana escola- no reuneix les condicions de seguretat. A Bunyola sempre funcionam així: no es fa una passa per arreglar res fins que allò no rebenta, o explota, o es crema…

I ara s’ha cremat el convent, i ha passat poc pel que hagués pogut passar. Si hi arriba a haver nins, tot hagués pogut ser molt més greu. Ens és urgent abordar d’una vegada el tema de les instal·lacions educatives: el convent no pot seguir sent una escoleta de pollets estrets. A Esquerra ens posarem les piles, una mica més, en el tema. Farà el mateix l’equip de govern, o esperarà que passi una desgràcia, una més?

Anuncis

One thought on “L’escoleta municipal de Bunyola

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s