La gimcana del súper-dissabte (I)

El debat de les candidatures d’Esquerra era a les 5 a Esparraguera, al teatre de la Passió, irònica casualitat. Mirant el mapa de trens vaig saber tot d’una que seria difícil arribar-hi a l’hora, que Esparraguera no és precisament el poble més ben comunicat de Catalunya. Havia quedat amb na Cèlia Nadal, companya de súper-jornada, a una hora, però hi vaig arribar tres minuts tard… i el tren dels Ferrocarrils ja havia sortit. La solució que ens va donar un senyor de l’estació va ser agafar un tren cap a Igualada, baixar a Martorell i esperar el següent fins a Olesa.

La primera etapa de la gimcana, per tant, va ser plàcida, dins el tren; Martorell (ens havien dit Martorell? O era una altra aturada?) és més enfora de Barcelona del que em pensava, la veritat. En baixar a Martorell (“segur que és aquesta?”) plovia una mica, a més de no haver-hi cap indicació de quin tren era el següent i cap on a anava; després de trescar una mica, sortir, tornar a entrar -i pagar un billet nou-, arribava un altre ferrocarril, que sí que deia que passava per Olesa. Buf!

Arribam a Olesa a les cinc passades, però se tractava d’arribar a Esparraguera, que des de l’estació se’n veia la punta del campanar, mig amagat darrera un pujol. Per això mateix, el Ferrocarril allà es transforma en un Aeri, i ala!, a volar penjats d’un cable costa amunt, i tot perquè tant na Cèlia com jo devem ser els militants més abnegats d’Esquerra, altrament, ningú seria tan beneit de perdre un plujós dissabte horabaixa, sense paraigües, assaborint totes les variants de transports públics del Baix Llobregat. Dins la cabina de l’aeri, un home amb una nina i un ca que intentava ser simpàtic ens va reconèixer, “sou de sessilles?”, i ens explicava que ell hi va ser, a sessilles, quan s’havia casat, i que feia dos estius havia anat a l’Arenal i que hi havia estat tan bé i tan agradable. Preferírem no dir res, i tanmateix l’home també ens va explicar que l’aeri ens deixava a les afores del poble, i que per tant havíem de caminar una estona -una estona més…-.

Així que en botar de l’aeri, i deixar l’home i el seu ca i la seva nina enrera, començam a caminar per una urbanització lletgíssima, la part nova del poble, emparant l’aigua que cau. Tots aquests pobles del Baix Llobregat són iguals, crec: xalets de totxo vermell que s’estenen muntanya amunt i muntanya avall, i emnig d’això, el que en queda dels poblets. Lleig amb ganes, tot plegat. Per sort, caminàvem en la bona direcció, no ens torbàrem a assolir l’objectiu, els dos militants abnegats, després d’un cafè i una hora i mitja de viatge: un teatre immens per dedins, i tan lletjot per defora com el dia que feia. Amb la sensació de ser els willyfoggs d’Esquerra Republicana, i havent fet la volta a la comarca en una hora i mitja, encara poguérem veure les darreres paraules del debat dels candidats a la Secretaria General.

I què dir-ne, d’això darrer? Jo encara no havia vist cap dels candidats en acció. Tot i la tardança, s’endivinava que el debat era duret, amb certa tensió. Sobretot entre na Rut i n’Uriel i en Ridao, pobre Niubó!: el candidat de Gent d’Esquerra va haver de dedicar bona part del seu temps a defensar-se, més que no a vendre el seu projecte; n’Uriel, per contra, duia la inciativa del debat, mentre que na Carandell ho intentava, i intentava parèixer dura, però l’americana rosa que lluïa ho posava realment difícil… Supòs que això l’empenyia a un to massa agre en certs moments, un pèl massa de ressentiment, cosa que no mostraren cap dels altres candidats -tot i que segur que, així com han anat les coses, tots en tendrien motius, diria jo-, i completament innecessari i sobrer.

De totes maneres, no hi va haver gaire sang, i la cosa no va passar d’aquí. Si qualcú en va sortir especialment ben parat, del ‘moment’ de debat que vaig veure, va ser n’Uriel, sens dubte.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s