Seure

Acostuma a seure qui sol estar cansat: de caminar, de fer feina, de ballar boleros, de la vida. Bartomeu Vicens és d’aquests darrers; el bon (?) home fa anys que en té una, de cadira, on hi descansa confortablement de la seva doble perllongada existència. De dia, entre setmana, veu passar les hores des del Parlament, abans des del Consell, votant quan li diuen que voti, opinant quan li diuen que opini, i callant si no li diuen res; de fet, té posat d’home discret, d’aquells que no han volgut mai gaire cosa més que una cadira per seure i observar.

Els caps de setmana, però, es veu que l’home discret de la cadira al racó es transforma. S’aixeca d’allà on seia, i se’n va a passejar: per tot Mallorca, deu haver passejat, basta veure com tenim l’illa. El seu rastre és fàcil de seguir: Andratx, Son Espases, i qui no ens diu que Son Bosc també? Davall la modèstia gris -i elegant, perquè té un aire d’elegància innata; ja ho diuen, que de senyor i de no sé què més se n’ha de venir de casta-, a mi m’hi sembla veure-hi una espècie de Tom Hagen, Robert Duval, també elegant, també tranquil, també discret, i tanmateix, l’autèntic conseller, consegliere, de la gran família, uemita en el nostre cas, passejant amb el maletí en una mà i el mòbil en l’altre; les fundes de violí són per les pel·lícules.

Cansat de l’excursió, el conseller se’n torna els dilluns a seure. I ben assegut que està: no hi ha qui el mogui. Després de tants d’anys, s’entén que un arribi agafar certa estima a la poltrona que és tant reconfortant. Però llàstima: en les darreres excursions no va pensar a fer-se net les sabates, i qualcú li ha seguit les petjades. Alerta, conseller, perquè qui té el cul llogat no seu on vol. I per sort nostra, aquesta illa comença a veure qui hi ha massa culs repenjats de fa massa estona. La gent desperta, s’aixeca i reclama que s’aixequin també, les catifes de les institucions i la merda que s’hi amaga.

Llevar la pols és el que toca, començant pels culs de les cadires, i acabant per qui les embruta. És hora de canviar de banc: al dels acusats, per exemple.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s