El tòpic

Ahir, quan caminava pel passadís de l’aeroport de Palma cap a la sortida, tenia a davant una quinzena de renouers joves teutons, preparats per passar la setmana a base de frankfurts i cervesa a qualque hotel lleig de l’Arenal. El mateix que poden fer a ca seva, però és més divertit fer-ho aquí.

A mi la cosa d’Air Berlin especialment em rebenta perquè alimentarà durant un parell de setmanetes el típic tòpic pesadet, molt pesadet, que Mallorca és un land alemany, que tant de bo ho fos, però que no és el cas. Cansa -cansa molt; molt- que cada vegada et presenten un barceloní -o barcelonina-, aquest demani, tan simpàtic ell, i segurament ho fa amb bona voluntat, pobre, que què tal per ‘sessilles’ i si ja hem après alemany perquè evidentment, tothom ho sap, a Mallorca no es parla altra cosa… I si no et demanen si encara queda gent que parli català! Com que queda malament insultar a la persona que acabes de conèixer i que, de fet, mirava de caure en gràcia, t’aguantes, calles, i mires com a mínim de no fer gaire mala cara; fins i tot qualque vegada he provat de mig somriure una miqueta.

I què en podem dir, dels senyors d’Air Berlin? Poca cosa, la veritat. Replicar-los? A aquestes altures de la història és inútil. Explicar-los que estan equivocats? Ja ho saben, i només ho fan per provocar: som només una remaleïda província espanyola de tercera on fins i tot els de fora poden venir a escupir-nos a la cara. Com que a la República Federal l’apologia del nazisme és delicte, vénen a fer-la aquí, al femer d’Europa que cedeix generosament l’estat espanyol. És el que passa quan les ofertes de l’estiu venen la nostra dignitat incluïda dins un paquet turístic que també regala sangria barata i paella congelada per sis nits d’hotel a 70 €. Per aquest preu, el mínim (o l’únic) que podem fer és insultar-los: d’imbècils per amunt, que la nostra llengua és rica en aquest lèxic, i com a mínim comprovaran que l’ensenyament del català serveix per qualque cosa.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s