Només treballen per emprenyar (Quintos 2008, II)

Ja no es tracta d’una festa, sinó d’una lluita. Ja no és qüestió de fer un concert o no fer-lo, sinó de demostrar que la gent del poble no es resigna a deixar-se vèncer per la mediocritat, la mala fe i el feixisme latent del nostre ajuntament. Això ha aconseguit el PP que ens governa, complicant-se i complicant la vida als bunyolins, d’una manera que fa setmanes que m’esforç a comprendre, i tanmateix em resulta incomprensible el per què l’equip de govern s’ha proposat ‘matar’ els Quintos i no deixar fer el concert ni res que se li assembli.

No és gaire intel·ligent, però això tampoc és cap novetat, barallar-se amb els joves del poble perquè sí; el que he de reconèixer que és intel·ligent és l’estratègia que han seguit: aquesta gent només té el cap per pensar malament i per la dolentia, en podem concloure. El cas és que cada dia que passa apareixen argúcies noves, més i més obstacles, que en tenen un calaix ple.

El primer argument del nostre batle contra el concert va ser (sic) que sense una associació al darrera no es pot muntar un esdeveniment com aquest. Això era la setmana passada. Solució: els Quintos i els Joves per la Llengua s’han posat d’acord perquè siguin formalment aquests darrers qui organitzin l’acte. El batle no hi va posar cap problema, en principi: va convocar els joves a una reunió, on no hi va posar traves, i quan ja s’aixecaven per anar a dinar, els va donar un plec de normes (sense discutir-les ni comentar-les) que s’havien de complir per a tirar endavant la festa.

Aquestes normes presenten punts tan sorprenents com que s’ha de presentar una memòria econòmica de l’acte per tenir el permís, o que els cartells i anuncis hauran de passar una autorització -és a dir, censura- prèvia de l’Ajuntament abans de penjar-los. També hi diu que en cap cas l’Ajuntament es fa responsable de res-res, ni en pot figurar el nom per cap lloc, però que en cas d’una roda de premsa, el regidor de Cultura hi ha d’anar (per xerrar i fer el ridícul?). P.D.: Aquest plec venia, suposadament, de la regidoria de Llicències i Activitats, la que controla el regidor d’AVI. Quan jo li ho vaig comentar, l’home va quedar de pedra: no havia vist mai aquell paper.

I avui se saben més coses: perquè es faci aquest concert, es necessitaran no se sap molt bé quin paper de la Conselleria d’Interior. Un tràmit que ha de fer el mateix ajuntament, segons la Conselleria; per contra, el batle no concedirà cap permís si no té aquest paper damunt la taula… demà mateix. A part, els Quintos han de presentar un pla d’emergències i un d’evacuació de l’Escola -una responsabilitat municipal que es lleven de damunt-, i un informe tècnic de no se sap molt bé què, sobre seguretat…!

En resum: aquest equip de govern té ben decidit no deixar fer el concert. Per què? És un misteri: són moltes les respostes que un pot pensar, segons el lèxic i la imaginació de cadascú a l’hora de definir els regidors i secretari general per la feina (?) que fan. Feina, només, exclusivament, al servei de fer mal i emprenyar el poble de Bunyola.

Anuncis

3 thoughts on “Només treballen per emprenyar (Quintos 2008, II)

  1. Amadeu, i això per què no surt a la premsa? No hi podeu enviar (ells o tu) un escrit, aquest mateix que publiques, per exemple? És indignant!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s