El pamflet

Bunyola, el nostre petit poblet que tant dóna de sí de vegades -i tant poc d’altres-, es va despertar ahir amb una escampadissa de paper, de paperassa de la bona, 16 pàgines a color i ben maquetades, casa a casa, per davall totes les portes. Totes? No: la meva no. Ho vaig saber més tard, l’horabaixa, quan vaig baixar al bar i vaig veure el pamflet en qüestió. ‘Què és això?’ ‘Ho han repartit per tot, aquí en tenim devers cent’. Cent al bar! Idò a ca meva no, ni un.

Però això és l’anècdota. El fet és que ahir es va repartir el primer número de Bunyola. Publicació de l’Ajuntament de Bunyola, que com el seu nom indica, el publica l’Ajuntament. És per tant, un bulletí municipal, o mig: és exclusiu de la meitat de la corporació municipal, de la que governa, del PP. La resta dels grups no en sabíem res. I per això no hi sortim, com si no existíssim.

És un pamflet: un pamflet pepero, per a major glòria del batle i els seus xotets de cordeta. Un pamflet on hi llegim, per sorpresa, informacions que se’ns neguen al plenari (com que no tenim regidoria de cultura) i d’altres que mai se’ns havien comentat. On s’hi pot llegir que, després d’un any i mig, l’equip de govern no ha fet res de res -evidentment- però que hi pensa, i que totes les culpes són dels altres. Victimisme, covardisme i cap responsabilitat: com si les coses no anassin amb ells, com si d’ells no en depengués res, com si la investidura hagués estat ahir. De portada, una foto a l’estil ‘sin complejos‘ calvianer -braços creuats, rialla xulesca-, que és com dir sense vergonya, del batle rient o enrient-se’n de qualcú, per anunciar l’entrevista-massatge sense firmar (qui es vol amagar?) de les pàgines centrals. A la contraportada, per contra, i ben petitet, s’anuncia que el ‘Director’ del democràtic pamflet és un tal Toni Fuster; el maquetador, un David Gálvez i la ‘colaboradora‘ (sic), una coneguda Marga Coll. Qualcú en té cap referència?

En general: un contengut cosit amb mentides i mitges veritats, però unes fotos excel·lents i una bona maqueta. I pagat amb el dèficit municipal. Bunyola té problemes econòmics, però el batle es pot permetre gastar el poc que queda amb propaganda partidista: els bunyolins haurem subvencionat les mentides del PP.

Aquí el comunicat d’Esquerra.

Anuncis

10 thoughts on “El pamflet

  1. Jo també ho vaig pensar quan m’ho vaig trobar a ca nostra: això és un pamflet! Per cert, la foto “sin complejos” és la mateixa que la de la campanya electoral. No s’han molestat ni en actualitzar-la. Amb això ja està tot dit.

  2. Ei, dels noms que surten com a responsables de la publicació d’aquest butlletí te puc dir que el maquetador és germà d’un dels capitosts de Nuevas Generaciones, però potser no té res a veure amb això. Provablement l’equip que ha fet aquesta revista sigui la mateixa empresa que fa el Nobadis.

  3. Això que comentes, crític, és molt interessant. I, perdona la meva ignorància, què és exactament Nobadis?

    Veig a la seva web que són una revista juvenil, però més enllà d’això, quina vinculació té amb el PP? Si tu, o qui sigui, en té cap més informació, t’agraïria molt que la poguessis fer arribar.

    Salut!

  4. Fins aquí no hi arrib. Se que el maquetador hi feia feina, per això ho he suposat. Per cert, que tot i que tota la seva família sigui del PP segurament només és una coincidència. Si l’ajuntament de Bunyola ha encomanat a l’editorial de Nobadis que els faci una revista és normal que als crèdits hi figurin els empleats de Nobadis.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s