Passar les nits a la fresca

Passar les nits a la fresca, amb les temperatures de la darrera setmana, és complicat. I així i tot, a Bunyola, en arribar el vespre, un estarà més a gust a la plaça que dins ca seva, que com a mínim allà hi passa la mica d’horatget que refresca allò just per descansar de tanta basca.

Fa uns anys, el regidor de cultura d’aleshores, en Sebastià, va tenir la bona pensada de mirar de fer sortir la gent a prendre la fresca amb algunes activitats culturals, res de l’altre món, però que bastaven per entretenir les caloroses nits de l’estiu sense haver de recórrer a la televisó. Eren els primers anys del pacte local de progrés, el poble pareixa canviar de cara amb el nou ajuntament, els regidors i la batlessa tenien voluntat i bones idees. Llàstima que tot això s’evaís com la boira amb pocs anys: les idees s’eixugaren i el poble tornà a  instal·lar-se en la mediocritat municipal.

El PP d’ara és un digne ereu d’aquella mediocritat, amb l’agreujant -o la sinceritat- que aquesta vegada ni s’ha intentat dissimular-la. I l’arribada de la calor just ha servit per dilatar-la, aquesta misèria intel·lectual. Fa calor, i el regidor o regidora de cultura s’amaguen, com els caragols dins la closca, això sí, més buida que mai, poc ventilada: calor, asfixia, i el poble que s’ofega d’avorriment i d’incultura.

Nosaltres no estam disposats a suar per no res. Esquerra-Bunyola érem, i som, la candidatura de refresc: per animar les dies, i les vetlades, de la gent d’aquest poble. I com que les paraules les demostren els fets, ens hem proposat, des de la nostra petita força, que és poca de moment, procurar treure els bunyolins de tanta de mollor, i que es refresquin la molla, la popa i l’ànim, que l’estiu és per gaudir-ne, per molt d’ajuntament d’amargats que tenguem.

Aixi per tant, aquest mateix dimecres començaran les nostres Nits a la Fresca. Poca cosa, però més que res, i amb un cert luxe: ençatam aquestes vetlades presentant l’antologia del futur de la poesia catalana, Pedra Foguera. Serà a les 20:30, a la Plaça de Bunyola. Literatura de la bona, i espectacle del millor, cadescú assegut amb una cervesa o un refresc i gaudint-ne. Perquè l’estiu és per passar-ho bé, per ‘fer plaça’, fer poble, i fer país.

Fer entendre, amb un gest tan senzill com aquest, que fer les coses bé és només qüestió de voluntat: com tot en aquesta vida, se n’ha de tenir.

Tothom hi està convidat!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s