Qui se colga amb nins, s’aixeca compixat

A aquestes altures, poca gràcia té comentar la corrupció de l’antic PP: sexe, drogues, corrupció a les totes; costa d’imaginar una administració més corrupta a Europa Occidental que l’anterior Govern Balear. És més interessant, en canvi, pensar en la corrupció del nou PP balear, el de na Rosa i en Guillem.

Sobre na Rosa, és fàcil d’endevinar que qualque dia li tocarà a ella, anar a declarar; és només qüestió de temps que qualcú digui el seu nom abans que, perventura, pugui patinar dins la dutxa. Que així com estan les coses, tampoc seria tan estrany ni ens vendria de nou. D’en Guillem, en canvi, sabem que poc abans del traspàs de poders, va aconseguir, des de la seva plaça d’alt càrrec de la Conselleria d’Educació, una feina de professor a la presó de Palma: casualitat? Vist amb la prespectiva d’ara, un pot pensar, si feim cas a les pel·lícules del gènere negre, que més que d’ensenyant, la seva tasca havia de ser la d’enllaç entre els membres ‘de fora’ i els membres ‘de dedins’, per exemple… Però pel·lícules a banda, allò cert és que a en Guillem encara no li podem retreure res d’això.

Com se sol dir, qui se colga amb nins, s’aixeca compixat, i és evident que és un patró de comportament dins el PP robar i estafar al personal: si no robes, no ascendeixes, i en Guillem ha escendit, i molt. Aquí a Bunyola, per exemple, dia a dia anam descobrint elements, fets, que ens fan estar amb les orelles a l’aire, veim com es comencen a reproduir els ‘tics’ -de moment en direm així- del Govern d’en Matas a escala local: per mostra, el pamflet municipal, que està escrit amb la mateixa pauta que hi estaven abans les notícies d’IB3.

Sabem, per vies extra-oficials (perquè l’obscurantisme és un altre d’aquests tics), que l’escoleta municipal s’ampliarà amb dues aules noves, llogant un local veïnat, de la tia del batle, que fins ara ocupava un forn. Casualitat, en podríem dir, perquè és fàcil, en un poble petit com el nostre, tenir parents per totes bandes, però que no sabem -repetesc, perquè l’equip de govern amaga la informació- què costarà aquest lloguer: no sabem si està per damunt del preu de mercat o no, o quin tipus de contracte s’ha fet ni per quant de temps.

Sabem, també, que la famosa auditoria municipal, de la qual els partits de l’oposició no n’hem vist ni un document, ha estat feta per la mateixa empresa que en un primer moment va auditar Bitel i no hi va trobar cap rastre de corrupció: quina credibilitat té aquesta empresa? La que vol el PP, segurament. Per quan s’ha adjudicat aquesta auditoria? Preguntes sense resposta, com tantes altres que l’equip de govern es nega -‘no contestis’, va dir en Guillem nostre al batle en un plenari de fa poc- a respondre de manera sistemàtica.

Sabem, així mateix, que alguns membres de l’equip de govern bunyolí usen les instal·lacions de Sa Comuna per fer-hi festes particulars i berenars dels bons…

Sabem, en general, que ser del PP és fer les coses d’una determinada manera, generalment nefasta. M’han comentat, gent que el coneix, que abans de ser militant, en Guillem Estarellas era una persona ‘normal’, que procurava no ficar-se amb gaires problemes. Ara, però, comanda l’organització més poderosa i amb més empresonats  de les Illes -més que el clan de Son Banya-, i a més, és regidor del nostre poble. És això mateix: qui se colga amb nins, s’aixeca compixat. Començaran a brollar les pixarades des de l’Ajuntament de Bunyola?


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s