Mentidotes d’El Mundo

Que El Mundo és un diari mentider és de sobres conegut; però fa més gràcia llegir-ne les mentides quan t’afecten, ni que sigui una miqueta; val a dir que l’única vegada que han parlat directament de mi en aquest diari ho han fet sense mentir. Però devia ser l’excepció que confirma la norma, o com que la ‘víctima’ de l’escrit no era jo sinó un altre, i més mal li feia a aquell la veritat, no els convengué.

Es diu que s’agafa abans a un mentider que a un coix. En aquest cas, el novel·lista Miquel A. Font, redactor de El Mundo-El Día de Baleares, no acostuma a llegir el que el seu diari publica: dia 10 de gener d’enguany, en un breu molt breu, hi aparegué la notícia que l’Ajuntament de Bunyola, a proposta d’Esquerra-Bunyola, havia acordat, amb els vots de PSOE, Esquerra, UM i Independents, demanar al Consell que suprimís qualsevol referència al polígon d’Es Rafalot del Pla Territorial de Mallorca.

En canvi, la novel·la d’ahir deia que havien estat PP i AVI qui havien impulsat aquesta petició: quina mentidota! De les grosses! D’aquestes que, als nins petits, els fan caure totes les dents de cop. PP i AVI, en tres votacions diferents, totes tres a proposta d’Esquerra, MAI votaren a favor de suprimir el polígon: la primera vegada, ni tan sols deixaren debatre la moció, mentre que en les dues següents s’abstengueren. També explica el conte que UM sempre hi votà a favor, d’aquest polígon, que és mentida, i que el ‘Bloc per Bunyola’ (som nosaltres?) acceptava una part d’aquest polígon; en aquest cas, no sé si és mentida o no, perquè el Bloc per Bunyola no existeix -esper…-. És un doi.

Jo em pensava que aquest tema del polígon ja estava mort: va dur truiet i coa, però l’acabàrem per enterrar, precisament en el ple que citava El Mundo. Tanmateix, en certs entorns de la dreta insular fer reviure cadàvers és una especialitat, tot i que pugui parèixer ciència-ficció: per això, i posats a fer fantasies, tant és com l’expliquin, la història, que no és real, i en aquest cas concret, mala de creure… D’altra banda, a mi m’és igual, que treguin segons quin mort de la tomba per penjar-li a en Vicens, la Princesa, en Nadal o a qui faci falta, i que es mosseguin uns amb els altres com a cans rabiosos; pitjor per a ells.

El que sí que me molesta una mica és que menteixin, no ja sobre ells, sinó sobre nosaltres. Per això he enviat, en nom de la Secció Local, una rectificació de la notícia; dubt que surti, ja que els fotria l’invent de la setmana enlaire. Veurem, si la publiquen, o prefereixen seguir amb la història de zombis i herois de pa amb fonteta fins la setmana que ve.

Anuncis

One thought on “Mentidotes d’El Mundo

  1. el Mundo… en un exercici de massoquisme el sol llegir (versió on-line, me perd coses però no pens pagar per a desinformar-me), i no sé com tenen vergonya d’imprimir-lo cada dia; no només és completament tendenciós (en la pràctica, un fulletó del PP -o almanco d’una facció, si hi ha lluites internes- i de qualsevol grupuscle reaccionari i anticatalanista que se’ls presenti) sinó que hi solen dir mentides com a muntanyes.

    no han d’acabar amb la nostra paciència, però tampoc hi perdeu massa temps…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s