El Festival de Groucho Marx

S’explica que el genial Groucho Marx va dir, en una ocasió: ‘és millor callar i parèixer beneit que xerrar i dissipar els dubtes definitivament‘.

Idò amb això que ahir horabaixa em telefona en Tomeu Quetgles que havia rebut una carta de l’Ajuntament, en mà, sobre el Festival de Música, i que trobava que hauria d’estar penjada a la web. ‘És surrealista’, em digué, ‘i vull que estigui penjada’; així que tot d’una que la va enviar, escanejada, es va penjar a la pàgina, molt oportunament: creacions com la d’ahir del batle no mereixen estar amagades i tancades dins un calaix qualsevol, no senyor, si no que han d’estar exposades públicament perquè tothom pugui admirar, diguem-ne, la fabulosa capacitat inventiva i el gloriós i curiós sentit del ridícul amb el qual els responsables municipals decoren aquest afer del Festival.

La carta en qüestió és una resposta de dia 29 de juliol a una sol·licitud d’en Tomeu de dia 18 de juliol d’enguany, quedem-nos amb les dates. Li va arribar ahir. Per fer-se’n una idea de la magnitud de la tragèdia, explicarem només que en Tomeu viu al carrer de l’Estació de Bunyola, mentre que l’Ajuntament és a la Plaça: són 10 minuts a peu. Les explicacions a aquest, aparentment, sobrenatural fet poden ser diverses:

a) el missatger municipal és un ca ensinistrat que va veure una cussa amb la coa ben alçada i es va oblidar de la seva missió.

b) el missatger municipal és coix i pateix del reuma.

c) el missatger municipal va voler anar al lavabo abans de dur la carta perquè ja no se podia aguantar més, el dia 29 de juliol, i per això va deixar el paper damunt una taula d’un altre funcionari, per no embrutar-lo; l’altre no el va veure i el va arxivar juntament amb altres documents. Quan aquell va sortir del wàter, va cercar la carta però, en no trobar-la va pensar que millor, perquè li feia peresa baixar la costa fins a l’estació i haver-la de tornar a pujar a peu, amb la calor que ha fet aquest estiu.

d) la carta datada de dia 29 de juliol es va escriure ahir dematí.

Una de les quatre és la bona, però encara no sé quina.

Però per sobrenatural, el contengut de la carta, contengut que no reproduïré perquè reconec que no tenc, ni crec que tengui mai, la sorprenent capacitat de raonament del batle de Bunyola o qui sigui que li fa de negre literari: es pot llegir aquí, juntament amb la preqüela de la carta d’en Tomeu Quetgles del 18 de juliol i les seves pròpies explicacions.

I és que Groucho Marx també va dir, en una altra ocasió una cosa més o manco com aquesta: ‘Ell pot semblar un idiota i actuar com un idiota. Però no es deixin enganyar…‘ No record com acabava, però crec que lligava bastant amb això que he contat. Qualcú recorda el final de la sentència?

Anuncis

3 thoughts on “El Festival de Groucho Marx

  1. Us deixo aquí el comentari que s’enviat via mail i blogs perquè la gent s’apunti a la campanya. Passa’l.

    El divendres després de les actuacions de C’S vam començar una petita campanya perquè aquest 11 de setembre les nostres cases virtuals ( blogs) també celebrin els 100 anys de l’Estelada. Aquí la teniu per si us hi voleu adherir. http://www.marroca.blogspot.com
    Salut

    Ens llegim!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s