Històries de Bunyola per no dormir, II: Isabel Moreno, ‘esa mujer’

Isabel Moreno, ha entrat a Bunyola com un elefant dins una cristalleria: marcant pas i sense deixar res dret. Bé, res, res… L’experiència i l’hemeroteca ens recorden que Isabel Moreno només deixa una cosa dreta i ben dreta: el seu honor i el del seu batle. Esa mujer, com es diria en castizo com ho és ella, va envergar una sonora hòstia i un sonor ‘hija de puta‘ a una altra pepera que la va acusar de chuparsela al alcalde, en aquells temps al de Palmanyola, que ja en són ganes… Però sobre gusts no hi ha res escrit ni seré jo que ho escrigui, i que cadescú xupi el que vulgui, que ja se sap que qui no plora no mama. Però vaja, la tal Moreno és tot un fenomen.

Isabel Moreno ha plorat molt, des d’aleshores, perquè ha deixat l’Entitat Local Menor de Palmayola i ha passat a ser la primera tinent de batle de Bunyola i regidora de Cultura. I, per demostrar que ella de collons en sap molt i sap com fer-ho perquè estiguin ben posats, no deixarà res allà on era: tot espenyat, romput o fet benes.

Ahir, al ple, no es va arronsar, perquè sap que una vegada arronsada, costa que la cosa torni a ser el mateix. Dies abans havia dit aquesta, que els que ens movem per això som ‘els quatre pringats de sempre’. Lleig. Ai, Isabel: que les parets tenen orelles! És clar que si un no és del poble, costa que sàpiga aquestes coses, has d’anar més viva. Ahir, però va voler apuntar més amunt, va dir (en castellà): els que demanen la continuïtat del Festival de Música qui sap si amaguen interessos obscurs per controlar la música a Bunyola o altres interessos. Va fer història per segona vegada: va insultar a gent de Bunyola públicament, mai abans cap regidor ho havia fet. Però és que no tothom fa el que fas tu. Nosaltres no ploram per mamar, ni per tocar cuixa com fan els teus, tu: ens agrada la música, la cultura, el nostre país. No ens és necessari robar, violar ni dir estupideses. I millor: no repartim bufetades a qui ens insulta; pots estar tranquila.

I si mamam res, ho feim per gust, evidentment, perquè en aquesta vida no tot és tocar el piano, però no exhibim certes indecències en públic ni, molt manco -o així ho procuram-, la nostra ignorància. La mateixa mujer va dir que ella en sabia tant de música com els anteriors regidors de cultura: idò perquè fiques la mà a allà on no saps què hi ha? Per veure a mem què hi troba, supòs, per si ho pot estrènyer i treure-li el suc.

La mateixa fenomen va demanar canviar el nom de la correguda en roba interior, precisament perquè ‘correguda’ li sonava obscè. I és que si es té el cap sempre allà mateix, volent aguantar l’honor del batle per damunt de tot, i no sap català tot i ser de Cultura, es poden arribar a dir bajanades d’aquestes.

El que me deman és què empeny a aquesta dona, i als seus cinc companys de partit, a voler molestar tant. Isabel, deixa-ho anar. No tot es pot fer igual, no tot va així. Per molt que ho vulguis, per molt que en sàpigues: deixa de tocar allò que no sona al poble de Bunyola.

Anuncis

5 thoughts on “Històries de Bunyola per no dormir, II: Isabel Moreno, ‘esa mujer’

  1. Amadeu, ja diuen que cada poble té el que es mereix, volent dir el que ha elegit. Però no em sembla possible que a Bunyola sieu tant tant dolents com per va de carregar amb aquest feix.

    Si no fos perquè fa més aviat plorera –i un xic de por…– seria per riure tot el que ens contes del PP i l’equip de govern municipal. En qualsevol cas, avorrits no hi estau.

    Reitero la meva solidaritat amb el Festival i amb tots vosaltres, al·lots!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s