Més gasosa

Torna la gasosa, pareix que tornen els experiments. No ens va bastar amb Unitat, no vàrem quedar prou escaldats, no vàrem haver d’aguantar un fracàs com una casa, que ara la idea és encara fer l’experiment més gros, més escaldats encara, un fracàs com una catedral. És clar: l’hòstia d’Unitat va ser local, balear; al Principat ni l’ensumaren, l’experiment, ni el tastaren, i per tant els mancaven eines per valorar-lo. Va ser una -mala- idea nostra, que nosaltres impulsàrem i nosaltres pagàrem: pagàrem la cagada. Ara estaria bé que des de Mallorca, perquè ja sabem com acaba aquesta història, els que tenen veu i vot a l’Executiva Nacional la fessin sentir i ho explicassin ben clar: les unitats no van enlloc més que a dins la paperera.

No importa repetir tots els arguments que, al seu moment, tenia contra Unitat: tan malament va anar la campanya a les generals com hi aniria ara a les europees. I tanmateix, tots junts a Europa és la idea: amb el PSM, amb Entesa, que estaria molt bé, però també amb CiU, amb UM, amb el Bloc, amb ICV. A fer-hi què, tanta de gent, a Europa? A decidir què? A qui subornam, a qui estafam, amb qui blanquejam doblers? Perquè poca cosa més s’hi pot decidir, amb la gent d’UM, o amb els d’Unió, amb segons quins elements de CDC… Decidir el percentatge de comissió, en tot cas, del 3% principatí al 15, que és el que se cobra per Mallorca -que se sàpiga-.

Ja ho són, per això, les eleccions europees: per fer experiments. Precisament, seria l’ocasió de provar l’experiment aquell -que ningú recorda- de l’Esquerra Nacional. Amb un PSM sense soci a la vista, amb una Entesa que en cerca un que no sigui el PSOE, amb Esquerra que necessita socis… Per què no feim la prova, sense gasoses i sense fum? Tots junts a Europa, ara sí, sense lladres ni mans brutes, sense diputats imputats, sense suborns: només a defensar el nostre país, des de l’esquerra, que és com únicament es pot defensar, i fent fort el grup de l’ALE, que és el nostre referent europeu, i gràcies a nosaltres, també el del PSM.

Seria l’escenari ideal per provar-se de cara a les autonòmiques properes, les d’aquí a… any i mig? L’ocasió perfecta per començar a construir un autèntic pol nacional, sòlid, progressista i, perquè Esquerra en seria el partit principal, clarament independentista. Altrament, amb els lladres, mesells i estafadors de la resta de partits, faríem un nou experiment, amb sobredosi de gasosa, i per això mateix, amb excés de bimbolletes: quelcom incolor, inodor i que s’esbrava a la primera. Quelcom que, finalment, queda en no-res i serveix de ben poca cosa.

Anuncis

3 thoughts on “Més gasosa

  1. Ja m’agradaria veure tota l’esquerra nacional ben junta en unes eleccions autonòmiques… PSM+ERC+Entesa i fora experiments estranys. Ara bé, això que dius que Esquerra seria el partit principal suposo que seria a nivell de les eleccions europees, perquè a nivell balear ni de conya…

  2. M’agrada aquesta proposta teva, Amadeu! Sense altres colorants ni conservants: pur! Tanmateix cap dels partits de dretes catalans aporten res tret de corrupció i ha quedat demostrat! CiU no hi ha de dir res perquè no hi ha de venir i punt!
    I sense cap mena de dubte que Esquerra seria el partit principal! És una oportunitat d’or per fer-nos valer!
    Per cert, molt bé el post dels Borbons! És gairebé un llibret d’òpera, però i parlant de tot…!
    Salut!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s