Ecos de la Diada

La Diada d’enguany -encara que sigui dins l’any passat– ha estat bastant lluïda: una manifestació més nombrosa que altres vegades, un programa d’actes de l’OCB arreu de Mallorca que han n’animat els dies previs (com l’homenatge a en Climent Garau), i, val la pena dir-ho, de mica en mica l’Ajuntament de Palma assumeix més i millor la Festa de l’Estendard com a celebració important de la ciutat. Podríem destacar també que per primera vegada, el manifest de la Diada el va llegir un ‘nou mallorquí’, emprant a l’ús: en Madiop Diagne, nascut al Senegal, premi 31 de Desembre de l’Obra Cultural, i un referent per a molts de membres de la seva comunitat d’emigrants, va llegir el manifest de la marxa. En acabar, música i festa per Palma fins a les tantes del dematí: que és Diada

Entre tant de trui, dos joves del bloc més endarrerit de la manifestació volgueren cremar una bandera espanyola, i més tard, a la plaça d’Espanya, els representants, corruptes, dels partits corruptes hagueren d’escoltar com qualcú els cridava ‘corruptes!’; i els del Círculo Balear, amb una altra bandera que, en cas d’haver-se encès, hauria fet una grandiosa i esplendorosa foguera de grossa que era, qualque paraula gruixada més: traïdors, feixistes, fora d’aquí… Res que no sigui vera, però se sap que les veritats ofenen. I just això és el que ha trascendit a la premsa.

Pegar foc a un pedaç ofèn tant, se veu, que ha de sortir el Delegat del Govern a anunciar que la seva policia perdrà el temps d’aquí a finals de mes per descobrir qui varen ser els dos kaleborroquistes altament perillosos. Jo, en canvi, vaig veure com dos energúmens, dos delinqüents, amb una gorra que els tapava la cara fotografiaven als que intentaven recordar a en Jorge Campos -que és el membre únic del Círculo- que tenia les feines a una altra banda enlloc de desfilar amb la bandera grossa que faria bon foc, però això ningú no ho investigarà. Ni lladres, ni traficants de droga, ni guarda-matons de pijos del Círculo, ni polítics corruptes que ens en sobren, ni hotelers negligents, ni capos mafiosos que també en tenim: al responsable de la policia espanyola, i als espanyolistes, feixistes i corruptes en general, allò que els preocupa és saber qui pega foc a un pedaç amb els colors de la selecció de futbol campiona d’Europa. No sé si a mi m’emprenyaria tant veure com cremen una bandera del Barça fins al punt d’avisar a la policia.

Com són les coses: fa tres dies, un altre grapat de manifestants es retrobà a la mateixa plaça d’Espanya, a protestar contra la invasió israeliana de Gaza. El nostre company de coalició Grosske -que amb els anys que fa que té càrrecs públics, s’ha posat cintes i mocadors de tots els colors pel coll en els actes de la Festa de l’Estendard, però mai la senyera; enguany duia el mocador palestí- no va venir a la manifestació de la Diada de Mallorca, perquè no li deu agradar que cremin els colors dels campions d’Europa de futbol, però sí que era en aquesta altra, on s’hi cremaren banderes israelianes: aquestes sí que se poden encendre, veig, ja que ni ell ni cap periodistet espanyolista ni políticastre corrupte no s’ha queixat per això; ni els del Círculo, i és normal: l’encesa de jueus és tota una ‘tradició històrica’, molt espanyola -però també, ep!, molt de per aquí-. I a més, Israel, futbolísticament parlant, mai es menjarà una rosca.

Resumint, que tot i les misèries de la premsa i les plorades fatxetes, la Diada d’enguany ha estat un èxit.

Anuncis

One thought on “Ecos de la Diada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s