Un document d’antologia

El document adjunt és una transcripció literal, lletra per lletra, d’un escrit que forma part del plec de condicions del concurs per a l’adjudicació de la recollida del fems a Bunyola. S’ha aprovat per Junta de Govern, així que no hi hem pogut fer cap esmena; així mateix, ahir, que tenguérem plenari, aprofitàrem per fer-hi alguns comentaris al respecte.

És que el document ens ho exigia, el cos ens ho demanava, i tanmateix, no n’hem tret l’aigua clara: encara no sabem qui l’ha escrit. Llàstima. Sabem, això sí, que ningú se’n fa responsable.

Com sempre acostuma a passar al nostre ajuntament, resulta que el document era una espècie d’esbós no definitiu: però estava dins la convocatòria oficial! I, d’altra banda, em costa de creure que fins i tot un esbós es pugui redactar de la manera que hi està aquest escrit. Això no és ser descuidat o poc curós, o informal: és ser un complet ignorant.

És el text més ple de faltes que he llegit mai, n’hi ha de tot tipus: d’ortografia, barbarismes, gramaticals, sintàctiques, d’estil, de redacció… És antològic. Corregiu-lo, que vos entretendreu. Home, la gràcia és que tal desastre dóna com a resultat unes quantes expressions divertides, val la pena llegir-les. Que un ajuntament sigui capaç de generar un document així denota una manca total de respecte per la llengua catalana, o de poc respecte en general, però no ens ha d’estranyar, venint del grup del secretari general del PP, l’amic Guillem.

A mi, el que més em desola més és pensar que si l’escrit fos en castellà, la cosa no seria gaire millor…

document-sobre-fems-ple-de-faltes

Anuncis

One thought on “Un document d’antologia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s