La merda no molesta

21022009De caramulls de llaunes, de bosses amb tot tipus de materials, fins i tot de somiers vells, a la Comuna de Bunyola se n’hi fan com de bolets. Dissabte hi vaig anar amb un company, a fer una volta llarga, i és ben fàcil de veure, a cada redol dels camins més transitats del bosc, un muntet de merda com el de la foto.

Sempre m’ho han ensenyat així: la porqueria s’ha de tirar al fems, els envasos amb els envasos, l’orgànic amb l’orgànic i el paper amb el paper. És el que t’ensenyen a l’escola, a ca teva -no totes les famílies, això és cert-; ho diuen els ajuntaments, els consells insulars i diputacions, els governs…

Tots els governs? No: el govern espanyol no. El govern d’Espanya és, clarament i sense discussió, un govern de porcs i bruts, una administració formada per una tropa de domingueros quasevol, d’aquests que, com fan els que vénen a la Comuna nostra, els diumenges assalten muntanyes i platges amb les seves llaunes de coca-cola i els entrepans truita i a fer renou, i quan acaben de dinar, ho tiren tot per qualsevol racó, i que s’hi podreixi; o no, que tant els hi és.

Fa un any i mig que el vaixell Don Pedro es rovella al fons marí del Parc Natural de Ses Salines d’Eivissa, i seguirà rovellant-s’hi pels segles dels segles perquè el govern espanyol així ho vol. Dins un parc natural! Deu ser que la mida importa: al parc natural no s’hi poden tirar llaunes pels racons, però sí vaixells de càrrega. Perventura també és qüestió d’on tiris la brutor: si qualcú tira una llauna a la mar, el multaran? De la mateixa manera, si un altre porc deixa aparcat, jo què sé, un tractor damunt les dunes del Parc Natural perquè s’hi rovelli, actuarà el Govern?

Esper que ara ningú tendrà la mala idea d’abandonar un tractor enmig d’un Parc Natural, però el cas és que tendrem el vaixell podrint-se lentament i dissolent-se en el fons marí d’Eivissa durant dècades: brutor a lloure, però a ells no els importa. Els bruts domingueros que vulguin gaudir d’un dia a Ses Salines es podran entretenir tirant bosses plenes de residus a la mar perquè facin embalum amb en Don Pedro, si volen, amb la vènia del Ministeri. I és què, per un senyors de Madrid, què és si no Ibiza, més que el lloc d’estiueg per anar-hi a desfassar-se els pijos de la capital i els domingueros d’Europa? Total, deuen pensar, no els vendrà d’una merda més.

Porcs.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s