Com ser Bill Murray (a la Setmana del Llibre en Català)

dscn1500Com que el despertador se’m va espenyar, ara em desperta el mòbil; en lloc de la cançoneta repetitiva, em sona l’alarma del telèfon, que és un toc estrident que fa retronar el cap quan millor dorms -preferiria la cançoneta repetitiva-, i no sona a les 6, sinó a les 8. Però fa dos dies que la Setmana del Llibre en Català ha començat a Sant Cugat, i ja pareix que fa una eternitat: dins la carpa, el temps no passa, com els llibres, que mai caduquen; nosaltres tampoc. Estam ‘congelats’ en el temps, com si cada dia fos avui, o ahir, o demà. Pareix mentida com afecta la rutina: voltes, i voltes, i voltes, i voltes a les mateixes estanteries; reposar els mateixos llibres, repondre les mateixes respostes a les mateixes preguntes (“no tenim novetats d’enguany”, “el preu es mira als lectors de codis de barres”, “això ho trobarà a la carpa d’assaig/infantil”), fer el cafè al mateix bar a la mateixa hora, etc. Només ens falta la marmota.

Avui comença l’entre-setmana de la Setmana, i posarem a prova la nova ubicació: serà un dilluns de Sant Cugat com un dilluns de Barcelona? De moment, el cap de setmana pareix que ha estat, com a mínim, igual que el de l’any passat en quant a ventes, però millor d’assistència. El cert és que hem tengut moments ‘d’intransibilitat’ per dins la carpa, de la gentada que hi corria, demanava i mirava.

Amb l’orella que tenc parada a Palma també m’arriba que allà cada acte és un èxit d’assistència i que les vendes s’enfilen astronòmicament. Idò: qui ho diria, del país amb manco lectors d’Europa, segons diuen, que la Setmana del Llibre en Català seria un veritable èxit? Són notícies que ajuden a dormir millor, per encarar com toca la nova jornada: exactament igual que l’anterior -però tanmateix, sempre una mica millor…

2 Comments

Feu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s