Ja li guaiten les plomes

Quan al nostre magnífic -perquè és el nom honorífic que reben tots- regidor de Bunyola, Guillem Estarellas, el feren consegliere, vull dir, Secretari General, del PP balear, no sabria dir per què, però qualcú es va inventar la parida que, amb ell, el PP seria diferent, que tenia un ‘perfil moderat’ i no sé quants banajades més. Sí, sí: fins i tot qualcú el tenia per responsable i civilitzat, i que ‘s’hi podia xerrar’, i tot això. Bah! Per sort, el temps posa cadascú al seu lloc, i si no, sortosament en Guillem s’encarrega de donar-me la raó.

Hem de dir que n’Estarellas no té un pèl de beneit; va saber engalipar el personal de l’esquerra durant dos o tres mesos, i és evident que si no tengués, diguem-ne, un cap brillant, no hauria passat de regidoret a consegliere amb tanta de rapidesa, i això té un mèrit. És un bon engalipador, o se sap vendre. Assolides les fites immediates, i ara que és un peix gros, supòs que ja no s’ha d’amagar -a Bunyola no ho ha fet mai, però és que el nostre és un poblet massa petit com perquè no et calin tot d’una-. O si vol, no pot, tanmateix, coses del càrrec.

Per això estic content de la manifestació d’ahir a Palma per celebrar els 70 anys del Día de la victoria, que varen convocar la Falange, el PP i el Sindicato Médico. Eren quatre rates pelades, se veu, i de les que més es veien, perquè és alt, hi havia en Guillem nostre. Nostre! Sí, perquè, és clar, ell compta com a bunyolí, per tant…

A la manifestació s’hi escoltaren, pel que es veu, consignes de tipus científic, com ara ‘en mallorquí sí, en català no’; és que els metges tenen estudis. També na Rosa Estaràs les va amollar de tipus semblant, pareix ésser. No sé si deu tenir estudis, ella, però sé que en Guillem nostre sí que en té: és professor, de matemàtiques, crec. És fantàstic que hi fos: tot Mallorca li ha pogut veure el plumero -una forasterada immensa, però d’alt ús col·loquial, i il·lustrativa-, ja mostra totes les plomes de gallet, de bracet amb els fatxes i cridant bajanades enmig del carrer. Una estampa ideal, i m’ha donat la raó quan jo deia de quin peu se calçava i la gent dubtava. Si qualcú ho va enregistrar, ens ho ha de deixar, i serà un bon vídeo per passar per les festes de Sant Mateu, enmig de la plaça, davant tot el poble.

Abans d’entrar a mà dreta -i ben dreta- de n’Estaràs, en Guillem nostre feia de professor a la presó. No és que fos culpable de res, encara: hi era per per fer classes als presos. Me pareix, ara que el conec, d’una crueltat terrible, això que fes classes als presos: els pobres no poden fugir.

Anuncis

2 thoughts on “Ja li guaiten les plomes

  1. Tenir a n’aquest homonet a l’ajuntament és una lacra per a tots els bunyolins. Hem d’aconseguir que se li caigui el pèl.
    Branca! Branca! Branca!

  2. Pobre miserable…
    Jo, que de màfia en sé una mica, puc dir que aquest acabarà amb el cap més lluent del que li té ara…
    Que cridi, que cridi per Ciutat consignes idiotes, que mentre ell fa el fatxa (i els seus, per tant , desorganitzats…) el poble no s’atura i va fent (cou-cou) perquè d’aquí 4 anys torni a la presó (de la condició que sigui) i no en pugui fugir, com els seus alumnes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s