La Gran Cagada

Des de dilluns, les Balears ja no veuen TV3. O no amb aquest nom: ara es diu TV3cat, que és un nom una mica redundant -perquè ja sabem que TV3, per definició, és cat– per designar el canal internacional de la Corporació; és a dir, el mateix senyal que s’envia a la Conxinxina.

O sigui: que la Generalitat tracta els balears -i me tem que passa el mateix amb valencians i nord-catalans- igual que els conxinxinesos, gent molt respectable per altra banda, però que tradicionalment no han tengut la relació que nosaltres amb el Principat. De fet, no consta que hi hagi cap partit polític que defensi la unitat política i federal de Catalunya i la Conxinxina, ni cap concepte de ‘Països Conxinxinesos’; no obstant això, per als responsables dels mitjans de comunicació de Catalunya, els més importants -val la pena recordar-ho- a proposta d’Esquerra, Balears i la Conxinxina, o Filipines, per citar qualque altre país remot, estan al mateix nivell.

No es pot dir més clar: la feta és un error monumental, o com es diu en llenguatge popular, una cagada. La Gran Cagada. Hem comès la Gran Cagada del segle XXI, a banda i banda de la mar. I el que em fot més, i refot a moltíssima més gent, és que la Gran Cagada s’ha perpretrat amb governs homònims, presidits per presidents del mateix partit, i amb Esquerra tenint altes responsabilitats en les mitjans públics d’una i altra administració.

El que no havia passat mai amb en Canyelles i en Pujol, amb en Maragall i en Matas, passa ara amb en Montilla i n’Antich, amb en Martorell i en Sáez, amb l’independentisme present arreu dels Països Catalans -de moment, mantendrem el nom-: és per llogar-hi cadiretes. En l’era que veure qualsevol cosa de qualsevol part del món, quan la informació circula per l’espai a una velocitat vertiginosa, des de Mallorca no es podran veure els quatre canals de la Generalitat. I les raons, tanmateix, són males d’entendre: o com a mínim, jo no puc entendre com als responsables de TV3 no els interessa tenir més audiència.

Ja sabem que a TV3 mai li ha interessat gaire ser una televisió nacional; de fet, la percepció que els illencs érem com els conxinxinesos no és nova. Passa que fins ara, com a mínim ens respectaven una mica més. Però ara han trobat l’excusa perfecta per enviar-nos a la Conxinxina, gràcies a la col·laboració i entusiasme de l’amic Martorell, amo absolut d’IB3, el qual la seva única missió des que va prendre possessió del càrrec ha estat substituir la bona programació de TV3 per la porqueria de la majoria dels seus programes, en català, això sí.

Qualsevol explicació que, lamentablement, s’intenti donar a la Gran Cagada no serà més que afegir merda al banyat: no hi ha justificació possible, només marge per a la rectificació. És que mai s’hauria d’haver arribat a aquest extrem. Que és qüestió de pasta, diuen: idò que paguin! Qualcú es pensava que construir un país, trossejat i manipulat per la legislació espanyola, sortiria gratis o barat? Els mallorquins -i els companys valencians- ja pagàrem, fa 20 anys, per poder veure TV3; cap administració ens va ajudar, ho pagàrem un a un, de la nostra butxaca. No ho podran pagar ara les dues administracions? És ridícul just plantejar-ho.

Com que tots els independentistes som conscients de la importància de tenir un espai comunicatiu català molt potent -el conseller Tresserras n’és un dels grans teòrics-, estic convençut que la cosa s’arreglarà: governant a banda i banda, no pot ser d’altra manera. Ara bé, quan passem el mal tràngol, serà qüestió de passar comptes amb els responsables de la malifeta. Perquè ens varen vendre la moto, amb eufòria, que TV3 i la Corporació estarien dirigits per independentistes, persones amb un concepte clar de televisió nacional. Que a IB3 tot seria diferent, també. Idò ja hem vist els resultats: potser és que aquestes persones, de la CCMA i d’IB3, no eren les més adequades, potser pareixien el que no eren. En tot cas, és evident que els militants d’Esquerra, els independentistes, i els ciutadans de les Balears mereixem, com a mínim, una disculpa per la Gran Cagada.

Anuncis

2 thoughts on “La Gran Cagada

  1. No mereixem cap disculpa. El que mereixem és que rectifiquin JA. Cada dia que passa en aquesta situació és una pèrdua pel país.

    Em sap greu però la credibilitat dels cappares d’Esquerra, PSM i Entesa és nul·la. Cridau molt (sobretot quan us baralleu entre vosaltres) i, a l’hora de la veritat, us foten gols per l’esquadra.

    I no és només el tema de TV3…

    Jo, a Europa, aniré amb els independentistes internacionalistes, encara que només sigui per veure si reaccionau…

  2. I jo també faré com en mIIquel. Fa riure que ara es parli d'”arreglar” la cosa: ¿què és, que no tenen res més a fer que espenyar allò que funciona per després arreglar-ho i fer creure que gràcies a ells s’ha arreglat? En lloc d’anar entreteixint a poc a poc els fonaments de la unió dels PPCC, es dediquen a entrebancar les poques coses que més o menys teníem (siguem sincers: TV3 no ha estat mai una tv catalanista -el nom ja ho diu tot- i just just ha estat catalunyesa) i a dinamitar la unitat necessària que s’havia aconseguit a les Balears a les darreres eleccions. Sempre hi ha manies personals més importants que el país… II almanco encara no estan tacats de beneitures.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s