L’amic Estarellas fa el ridícul

Així com m’ho contaren ho cont jo.

El cas és que ahir vespre hi havia al nostre ajuntament convocada una comissió extraordinària per aprovar el pressupost d’enguany i algunes noves taxes, ara en parlarem. És de celebrar que es presenti el pressupost d’aquest any només quan ja ha passat un semestre, tenint en compte que aprovàrem el de 2008 a finals de novembre, si mal no record. Així mateix van progressant.

De les taxes, poc a dir: el PP ha decidit aprovar uns imposts per unes instal·lacions, centre de dia i poliesportiu, que o bé no funcionen -cas del centre de dia- o que funcionen, com es diu en mallorquí, a la puta, això és: sense control ni gestió professionalitzada, i just per la bona voluntat de la gent del futbol i del volei. Fa temps, ja, uns dos anys, presentàrem des d’Esquerra un pla complet de gestió del poliesportiu; ens el tiraren pel cap -ni el poguérem mostrar-, amb l’excusa que ells ja en farien un quan s’obrís. Ara està obert -sense que consti com a inaugurat, però aquest és un altre tema-, però segueixen sent un misteri els horaris o qui en té la clau (excepte els entrenadors dels equips de volei i futbol, però és per a ells). I seguirà així, sense gestió, però qui hi vulgui anar-hi, si troba la manera de fer-ho, haurà de pagar: a on aniran aquests doblers? Això és la part del misteri que serà mala d’esclarir…

Tornant però al que me contaren ahir, la sessió anava com sempre, és a dir: amb el PP imposant la seva opinió i la resta havent-se-la de menjar, quin remei. Ho va dir ben clar, en un moment donat, esa mujer que és doña Isabel Moreno, als de l’oposició: si ara no deis res, al plenari haureu de callar; perquè ho diu ella, que és qui talla el bacallà. A callar yolétushuevos.

N’Andreu, que ja hi està avesat, aguantava la peperada en silenci, ell i el seu mòbil, que si rebia un missatge i una cridada -i ahir en va rebre unes quantes, coses de feina-, s’il·luminava la pantalla. Massa llum, supòs: si hi ha qualque cosa que brilli en aquella sala de plens, és el brillant cap d’en Guillem Estarellas, on s’hi reflecteix tota la llum que el PP irradia: amb un any ja s’ha llevat d’enmig la meitat del partit i fins i tot a la seva presidenta -Jaume Isern, tens els dies comptats a la batlia, mira a quina hora t’ho dic-. Al que anava, quan veu que hi ha quelcom que brilla més que ell, sigui n’Andreu sigui el seu mòbil, s’aixeca, interromp la sessió i se’n va cap al batle, i li enfloca, amb la seva veu engolada i pastosa, això:

– Senyor batle, aturi sa comissió, perquè el senyor Bujosa mos està gravant amb so seu mòbil.

N’Andreu, quin espant! Mig endormiscat que devia estar, d’aguantar-los la tabarra, quan li amollen aquesta! Com que era evident que ningú enregistrava res, la cosa va quedar en un ridícul de l’amic Estarellas en petit comitè, perquè les comissions no són públiques. Però és curiós que sortís amb aquesta: és que va dir res, ell o qualcú del seu partit, que no pogués sortir d’aquella sala? És possible, que a can PP solen dir moltes de coses que quan les escolta un jutge diuen que no han dit; però en tot cas, ho varen sentir la resta de regidors, per tant… O és que pensa, pot ser -pot ser?-, que tots els que es dediquen a la política, fins i tot n’Andreu, ho fan amb maneres brutes, mafioses i il·legals com ho fan ells? A mi, l’únic cas que em ve al cap de qualcú que va intentar enregistrar el que es deia en una sala de plens és el del batle de Ses Salines l’any 95, del PP, bingo!, que en perdre les eleccions, va amagar micròfons per escoltar les converses dels nous. Va acabar condemnat. I és que s’ha de ser beneit.

Però com que no ve d’una beneiteria o d’un paperot més, aquí tots ells fan el ridícul tant com poden. Com prometre per imperatiu legal el càrrec només per burlar-se del regidor d’Esquerra o demanar que les corregudes en roba interior de les festes no se diguin així perquè és una ‘obscenitat’ (sic). I just duim dos anys. El 2011, Es Castellet podrà publicar-ne un número extra.

Anuncis

2 thoughts on “L’amic Estarellas fa el ridícul

  1. Oh! Que bo! Això ho heu de publicar al proper número del vostre butlletí. Que ho sàpiga tothom, que alegrar el dia a la gent sempre és va bé!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s