L’orgull i la vergonya de Bunyola

n103178764148_1755Pel Castellet s’hi enfila la vila de Bunyola, escales amunt, carrers avall, marjada a marjada. És l’encant del nostre poble, d’allà va néixer, del puig d’es Castellet, fins que els segles l’han empès a baixar-ne, a ocupar altres pujols, a estendre’s més avall, del Garrigó a l’Estació. Però l’essència de Bunyola és entre els carrerons i antics pujadors, als marges que àrabs i catalans empeltaren i ompliren de vida a la falda del Castellet. És el nostre orgull i la nostra referència.

No ho és per a tothom, no obstant: per tot sempre hi ha qui té l’esperit miserable, l’ànima corcada o l’enteniment embullat. Males persones i gent de poca eima, qualcú que vol fer mal i d’altres que, conscientment o no, col·laboren en la malifeta. A Bunyola en tenim, d’aquests, com per tot, i fins i tot -i aquí tenim el problema-, han arribat a certes quotes de poder: a governar el nostre ajuntament, com a mínim. La seva llista de males passades, amb dos anys, comença a ser llarga, però no els bastava això: ens havien d’insultar, humiliar, als bunyolins. La seva gran aposta per aquest legislatura és coronar el Castellet d’adossats, 14 xalets a la vista de tot Bunyola, de tot Mallorca, per convertir la nostra vila en la semblança de la seva pròpia personalitat: una vergonya.

El solar on s’hi ha projectat la destrossa és urbà pel PGOU de Bunyola, de l’any 82 -i encara no s’ha actualitzat-, però totes les normes, lleis i decrets que des d’alehsores han sortit el deixen fora d’urbanització: és un solar sense accessos rodats, sense serveis, sense cap casa a prop; és just una marjada i un tros de bosc! Per això mateix, en l’anterior legislatura, per dues vegades es va denegar la urbanització: era un altre equip de govern, que va cometre molts d’errors, però no eren mala gent. Ara sí, hi ha mala voluntat, ganes de fer mal, i per això ara s’ha autoritzat.

Diu el batle, en declaracions a la premsa fa dos dies, que ‘no hi pot fer res’; és mentida. Hauria pogut dir que no, com va fer l’anterior batlessa. Però, ai!: qui diu que no a un amic? A Mallorca tots sabem com van les coses: qui té doblers, no té vergonya, i al PP solen complir ambdós requisits. El GOB ja hi ha presentat un recurs, i els bunyolins, que no tenim tanta de pasta i molt més orgull, no consentirem la destrossa. Perquè el Castellet és el cor de Bunyola, i a qui no li agradi, ja se’n pot anar.

Anuncis

3 thoughts on “L’orgull i la vergonya de Bunyola

 1. Pareix que la Conselleria de Territori del Consell de Mallorca s’estudiarà en detall el cas, i potser -potser- amb això tenim qualque esperança. Però no esperem miracles: l’únic que ho pot aturar és la pressió popular.

  Com vosaltres: molta de sort!

 2. Vos faig arribar això perquè mos han dit que tb vos han de construir una ronda, a més dels xalets. Estau convidats a venir dimecres a Sineu:

  Aquest correu és per recordar que, així com vàrem acordar a la darrera reunió,
  DIMECRES 5 a les 20.30 h. hem quedat al Teleclub (Casa de Cultura) de Sineu
  per començar a fer feina per tal d’evitar la construcció i proposar alternatives a:

  -la col·locació ponts elevats en substitució dels passos a nivell
  -l’ampliació de la carretera Sineu-Llubí
  -la construcció variant sud

  Adjunt hi ha l’avís de reunió, i si voleu veure fotografies de les destrosses, podeu anar al següent enllaç:

  http://nomescarreteres.files.wordpress.com/2009/03/eixe-eix-transversal.pdf

  Pregam faceu arribar aquest avís al màxim número de persones, així com si sabeu de gent dels pobles afectats per l’eix transversal (sobretot de Llubí i sa Pobla), pels ponts elevats (per exemple, Santa Maria), i per la construcció de rondes (per exemple, Bunyola) també els convideu a venir a la reunió.

  Moltes gràcies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s