El batle rebec

Vagi per endavant que a mi, perquè ens entenguem, el PP balear me la sua. Ho reconec: pas gust de veure com ploren i desfilen enmanillats, per molt que remuguin; ells s’ho han cercat.

Però més enllà de la seva vida judicial -confiem que sigui llarga i intensa-, l’actualitat del PP m’importa poc, just la que em genera la curiositat de seguir l’actualitat de les nostres illes. Darrerament, ho he de dir, la seguia més, per allò de què feia el meu ‘paisà’, l’amic Guillem. Pareix que se li ha acabat la comèdia, pobre al·lot, i haurà de tornar a la presó, d’on potser no n’hauria d’haver sortit mai -l’amic Guillem és professor a la presó-.

Aquests dies, tanmateix, em crida l’atenció el procés de successió de n’Estaràs -la pobra, està estressada, pobreta-. Això que fan, que un president -presidenta- en nomena un altre, i ni congrés de ni flautes que ho ratifiquin si ho troben o ho posin en dubte si convé. Una mica com a Corea del Nord, on el president-pare va nomenar el president-fill, o Cuba… Un sistema de partit de república bananera, a mi tant m’és, ja ho dic, però fa gràcia, és curiós: tret de Bielorrússia, que diuen que és la darrera dictadura d’Europa, quelcom així no deu passar enlloc més (i és que diria que ni el PC xinès ni l’antic PCUS funcionaven d’aquesta manera; com a mínim, feien simulacres de cònclaves). Fins i tot la teocràcia vaticana és més demòcrata que el PP balear.

Però més em crida l’antenció llegir com resulta que ni Delgados ni Fiols, el militant més rebec del PP, el que més remuga, és el nostre batle, en Jaume Isern: un no-ningú com ell, el darrer mot del credo del partit, és qui més canya dóna a la nova direcció. ‘El más contundente‘, deia un diari dilluns passat, i fins i tot s’animava a reclamar primàries, ell, tot valent. Ahir apareixia a El Mundo, donant la seva opinió al costat dels vice-presidents i alts càrrecs. És que en Jaume és un alt càrrec? El batle de Bunyola, sempre a les ordres de l’amic, sempre a la defensiva, sempre acovardit amb qui li duu la contra, sempre autoritari: podeu pensar!

Això sí, pareix renouer. Valdrà la pensa seguir-lo fins on arriba. També valdrà la pena saber fins on arriba el seu concepte de democràcia: primàries, congressos, pluralitat… El que és bo pel PP, no ho pot ser també per Bunyola?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s