Tramposos

Així fa mal jugar, trob jo. Fa ganes de retirar-se, i si no fos perquè l’esperit de victòria ens comença a ser -ens ha de ser- superior a la moral de derrota tantes de vegades mostrada, molts fa estona que ja ens n’hauríem anat.

La veritat, però, és que fa mal jugar quan jugues amb tramposos. I no són petits tramposos, no: són professionals del tema.

També és cert que ja ho sabíem, amb qui jugàvem, però com que s’havien pactat les regles, idò un s’arriba a confiar: ca! No tenen remei, no saben no deixar de prendre el pèl.

Després s’emprenyen com una monea, fan potadetes d’al·lot petit, i volen canviar les regles enmig de la partida, quins dallonses, quina barra, que qualsevol diria que els tenen quadrats. Però ni així guanyen, i ni així saben perdre.

I ara ens surt en Pallisseta -com el seu nom indica-, fart de donar la tabarra en que vol canviar de joc, que a ell li agrada el golf, i s’aferra a la cadira per jugar-hi d’assegut, que estar dret cansa. I juga tot sol, però el joc se’l podrà posar per capell o se’l pinta a l’oli, però el golf no es farà, sigui ell o no el batle. Que li aprofiti la cadira, que ni fer trampes sap.

I surt l’altre, en Cerdà, que ha triat jugar amb la banca. I ja se sap, que la banca sempre guanya -com sigui-; idò que gaudeixi dels doblers, se’ls pot empatxar, bon profit.

Hi ha que es pren el servei públic, la política, com un joc, com si les casetes fossin de plàstic i els bitllets de Monopoly. I a damunt, fan trampes i no saben perdre. Tramposos i malperdedors: com per tornar-hi a jugar.

Anuncis

One thought on “Tramposos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s