Es Castellet: una rondalla

Dimarts passat, al ple de l’Ajuntament, coses molt curioses. S’han de votar un seguit de propostes interessants, totes per part dels grups de l’oposició, en especial una del grup socialista perquè l’Ajuntament revoqui la llicència d’es Castellet, que està mal donada, abans que el Consell interposi un contenciós o que el propietari comenci les obres i se li hagi de pagar una indemnització milionària. Vaig arribar tard, ja s’havia votat el punt, però encara vaig a ser a temps de contemplar la plana major dels especuladors i interessats -avisats per qualcú?- copant totes les cadires de la Sala de Plens, fent guàrdia dels seus interessos. El regidor d’AVI, senyor Ildefonso Blázquez que mai va votar contra el polígon que sempre va criticar, tampoc ho va fer contra els xalets, ja que “se n’havia hagut d’anar”. Coses curioses, dic. Vaig demanar el resultat de la votació, i com sempre passa, el PP havia tombat la proposta, ja que, argumenta el batle, els “seus” informes tècnics diuen que la llicència és bona. Al nostre ajuntament en saben més que al Consell.

Jo no som tècnic, així que aquí no hi entr. De moment. Però la cosa em fa pensar amb una rondalla, qui més qui manco la coneix, i tothom l’ha sentida a contar qualque vegada a Mallorca, com passa amb les bones rondalles, amb protagonistes i llocs diferents, però l’essència és la mateixa. Diu així:

Això era i no era un poble qualsevol de Mallorca, on hi havia un senyor que tenia un bon tros de terra, dalt d’una muntanya, a la vista de tothom. L’home pensava que quina pena tenir allò tan desaprofitat, amb tants d’arbres, i se’n va anar a l’ajuntament, on hi tenia un amic que hi remenava les cireres. Li va dir, al de l’Ajuntament: “vull fer quatre xalets allà on tu ja saps; m’ajudaràs?”. “Per un amic, el que sigui”, li va contestar aquell; “tu ja m’entens”, va afegir. I l’amo del tros se’n va tornar la mar de content a ca seva.

Tenia el permís del seu amic, tenia la terra i tenia els doblers, però no tenia compradors pels xalets, així que va decidir esperar, l’amo. Però mentre esperava, un grup de veïnats començaren a remugar, que aquells xalets allà eren com una potada al ventre de lleigs que serien, que no veien gens clar que allà s’hi pogués construir res, i que demanarien que s’anul·làs la llicència. Per protestar, se n’anaren fins i tot a Palma a fer-ho, fins que des de Palma els feren cas: “aquests xalets no se poden fer”. Vaja! Li havien barrinat el negoci a l’amo.

Però ell que fa, que se’n va al seu amic que remena les cireres i li comenta: “farem el següent. Tu me mantens el permís, jo me’n duc una pala i dos bloquets al tros, peg quatre palades i aferr dos bloquets amb ciment. Després, des de Palma ens posaran una denúncia, jo m’hauré d’aturar de pegar palades, perdrem, i jo vos demandaré perquè se suposa que ja hauré començat les obres. Del que cobri de la indemnització, n’hi haurà de sobres per tots dos”. Al de l’ajuntament li paregué una bona idea, la de l’amo del tros, així que un dia que al ple municipal s’havia de debatre la qüestió, va defensar el permís que ell mateix havia concedit i no va acceptar que es tornàs enrera.

No sabem com va acabar la història. Potser al final no hi va haver ni palades ni xalets ni cap bloquet aferrat a cap altre, i els veïnats d’aquell poble respiraren tranquils; o potser sí que aconseguiren, entre tots dos, una bona indemnització, arruïnaren l’ajuntament, els xalets no es feren perquè no se podien fer, però amb que s’endugueren se pogueren comprar una camionada de graneretes per rentar merda de la marca Inda a 300 € cada una. I encara són vius si no són morts.

I al cel ens vegem tots plegats. Amèn.

Anuncis

2 thoughts on “Es Castellet: una rondalla

  1. … i a més, amb tot el temps que durarà aquesta rondaia, el “marrón” se l’haurà de menjar un altre batle, i tot els bunyolins (entre els que no es troba, per cert, el senyor Guillem Estarellas).

    Au, ja m’he convertit amb un altre personatge que insulta digitalment.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s