Focs i traca pels 50 anys de la Nova Cançó

Com cada any que s’acaba, quan definitivament s’hagi exhaurit aquest que ara agonitza, s’acabaran també les efemèrides que enguany s’han recordat. És hora de despedir la festa, amb focs i traca i un bon final.

S’acaben els 50 anys de la Nova Cançó: comencen els cinquanta-un. D’aquí deu anys, podrem celebrar-ne la seixantena rodona? S’intentarà, ja ho veurem; en tot cas, pens -i és només una hipòtesi- que la Cançó serà ja quelcom superat defintivament, i que la indústria catalana es mourà completament per altres vies, diferents, hereves -o no: no sempre i no totes- del model que encara ara sobreviu, potser ja a les darreres. Els temps canvien, deien, i és ara quan més estan canviant.

Però per acabar els festers, d’un any de celebracions més que merescudes, focs i traca. Avui serà a Can Alcover, a les 20, el final de festa, amb les intervencions d’en Bartomeu Mestre Balutxo i d’en Joan Manresa, dos dels millors coneixedors de la Nova Cançó, sobretot pel que afecta les Balears. I per cirereta, l’actuació de n’Isidor Marí, un dels protagonistes d’aquells anys.

I demà, traca final, de rematada, amb una entrevista a tres bandes Manresa-Balutxo-Corbera a IB3 Ràdio, a Tassa i mitja, amb na Margalida i na Noemí, a les 18h. I el vespre, a les 20:30, a Bunyola, a la Sala Parroquial, una de les darreres xerrades sobre la Cançó.

Traca i focs per cinquanta anys de música popular en català. S’ha celebrat molt, però potser no suficientment: mai podrem agrair l’atreviment d’aquella gent, l’any 59, de sembrar la llavor d’una mini-indústria catalana de música popular. Dels Setze Jutges a Manel: quasi res!

Per molts d’anys!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s