Nadal des del suburbi

Tornant de Palma al suburbi, cap al tard, no hi ha llums, no hi ha cotxes, no hi ha música, ni mostradors, no hi ha gent. No hi ha vida, no hi ha res. Just un suburbi que creix davall un pont que l’il·lumina. Hi ha arbres a les fosques, fanals que no fan claror, cases apagades, i un cotxe escadusser o una moto passatgera.

Tanmateix, la meva família sempre ha viscut aquí: cada Nadal s’ha fet aquí. Quan no era un suburbi sinó una horta gran i viva, amb camps regats i per regar, amb arbres que creixien amb el sol i s’adormien amb la fosca, amb camins i síquies que regaven les hortets i circulaven d’energia. Hi havia més poca gent, però hi havia més vida.

De tot allò, què en queda? Ho veig, ho mir, ho pens, i en queda ben poc. Nosaltres, pot ser. La meva padrina sempre va viure aquí; se sabia molts fragments de L’adoració dels Reis, que havia après de sa mare; jo en record només un, i record com el recitava, ella:

El rei Herodes s’enrabia

perquè el Bon Jesús és nat.

Jo sempre m’ho havia pensat

que el dimoni el se’n duria!

Bon Nadal!

Anuncis

One thought on “Nadal des del suburbi

  1. és una llàstima que allò que va ser s’hagi convertit en un munt de cases totes iguals i amuntegades i que els noms dels carrers no els coneguin ni els taxistes!
    D’allà on va néixer ma mare, just darrera ca teva, just en queda una torreta devora la via del tren supòs que més per decorar aquell passeig que no per recordar el que anys enrere va ser aquell tros. És impressionant que allò fos la fora vila de ciutat i que ara no sigui més que això que tu dius, un suburbi. Enhorabona per la nota!

    Reivindiquem les nostres arrels viverenques! 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s