Els patriotes no ens roben

No vaig poder anar a la cadena humana de fa una setmana, contra la corrupció, però hi hagués anat. Vaig ser a temps d’arribar fins a Cort a veure els aplaudiments finals de la lectura del manifest, que per tant no sé molt bé què deia, però és igual: no devia dir quelcom gaire diferent al que pugui pensar jo.

Imagín que devia dir que la gent n’està -n’estam- fins als nassos de comprovar com durant anys -quatre com a mínim-, els responsables polítics es dedicaven a robar: a robar-nos, per fer-se palauets, xalets, comprar-se abrics i bosses cares, i pentinats de fantasia, entre d’altres; fins i tot en sé d’un, dels imputats del Palma Arena, que es va comprar un saxofon i es va apuntar a classes de música -l’únic ús honrat d’aquests doblers en tota la trama-. Però la qüestió era robar, ho hem vist i sabut de sobres.

I tanmateix, segons com, s’ha qüestionat l’oportunitat de la convocatòria ciutadana passada, i fins i tot la que ve de dissabte dia 20 d’aquest mes de març; fins i tot, s’ha qüestionat l’origen ciutadà de la convocatòria. Perquè, dins el mateix paquet, els convocats hi inclouen PP i UM, o sigui, la dreta espanyola i “la nostra”, sense caure en que hi ha un paquet major, des de fa segles, entre dominants i dominats, el Regne d’Espanya i Mallorca i els mallorquins.

Nostra? Bé: jo no som de dretes, o sigui que per aquesta banda, a mi no m’hi apleguen. Tampoc no me tenc per delinqüent, ni tan sols per presumpte; per tant, tampoc n’hi ha cap “dels meus”, en tota aquesta tropa. I sí que m’incloc dins el grup dels dominats, i dels que, amb problemes intenten acabar amb tal dominació. Ho fa UM?

Aquí, dins aquesta brega entre ocupants i ocupats, i ha una cosa que tothom sap i tothom se n’omple la boca: del robatori, via imposts, cap a la capital del regne. Un escàndol. I donaria per fer moltes manifestacions, segur, i moltes més que se n’haurien de fer. Però aquí també hi ha bona part del quid de la qüestió: que els del PP robin, és normal. Espanyolistes, centralistes, feixistes… la seva cultura política és la del robatori, amb violència o sense, si no és necessària; però que ho faci UM, amb tot el que l’estat ja ens pren, i ells encara agafen les miques… Vaja, al final, també resulta lògic: els patriotes no roben el seu país. I ells, crec que fa temps… ja saben de quina part estan.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s