Madrid Arena

Si una cosa han deixat clares les 15 hores de declaració, i la lectura de les converses, del presumpte no delinqüent Matas és que aquest pastís és molt més gros i saborós que els que han sortit fins ara; que aquí no hi ha maquillatge, quatre xavos entre cacics locals, petites trames per mantenir la parcel·la de poder provincial corresponent; això ja ho va inventar en Verga i n’hem tengut tota la vida.

No, què va: el Palma Arena és molt millor. Tot era per robar, només. Ni el poder, interessava: robar, i ja està. Com els sàdics, Matas gaudia torurant els mallorquins amb la seva política si això li produïa plaer, robava pel gust de robar, fent mal, a més; Mallorca ha estat l’escenari d’una immensa snuff movie rodada per Jaume Matas i els seus tramoistes, amb Antonio Alemany com a guionista i pel que sabem, o Matas explica, Pepote Ballester com a productor, pobre pària

Pel que va sortint, a raig o amb comptagotes, a la premsa, m’ensum que de Palma, el cas Matas just en té el nom i poc més; l’excusa, pot ser. L’escena dels fets, només a mitges, i l’entramat, s’enfila i traspassa les nostres fronteres naturals. I que la cosa és molt més complicada que un sobre passant de mà en mà: una vulgaritat massa evident, la dels sobres a les solapes de les americanes, per qui va esdevenir el mossó major del regne, que podia comprar lletugues a 200 euros i merdes a 3oo. Pel que hem pogut llegir i saber, a Madrid s’hi va coure bona part del cas, entre sopars, festes o caceres de les grans fortunes espanyoles,  amb la Casa Reial intentant treure’n tallada; amb els prohoms del PP coneixedors de tot el que fes falta.

Als jutjats provincians de Palma, acostumats a interrogar yonquis amb el mono i macarrons de poca volada, s’hi ha muntat una autèntica pel·lícula d’espies -per xalar als que ens agrada el gènere-: amb micròfons, filtracions, artefactes, detectius, telèfons mòbils, etc. Qui espia i per què? Interessa el cas de Matas pel que va fer o pel que va arribar a ser? Fins on s’estira l’ombra del velòdrom? Segurament no ho sabrem mai del tot, perquè la justícia espanyola és molt més espanyola que justícia, i Matas, a Madrid, va arribar a tocar l’Espanya profunda. I, és evident, hi ha coses que no es toquen…

Anuncis

One thought on “Madrid Arena

  1. Segons qui hi hagi implicat, tinc por que tot quedi amb un no res. Matas acabi condemnat per un delicte menor, com frau fiscal, que li permeti evitar la presó o sortir al cap de dos dies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s