Tipus de corrupció

Hi ha tipus de corrupció. N’hi deu haver de “bona” i de “dolenta”, no ho sé; de “blanca” i de “verda”? De “dolça” i de “salada”? De “guapa i de “lletja”? Serà qüestió, en un altre plenari, de demanar-li al batle que ens passi la seva classificació sobre les tipologies de corrupció que ell coneix, o fa. Ara bé, em permet el luxe de desconfiar-ne, si classifica tan bé com escriu.

El cas és que ahir dimarts, al ple de l’ajuntament, Esquerra vàrem presentar una moció contra la corrupció, que no va prosperar, gràcies als vots de PP i el seu apèndix, AVI. L’argument del batle, “és que hi ha molts de tipus de corrupció“. Ho diu, supòs, amb coneixement de causa: ell, com l’amic Guillem, tenien càrrec dins una de les conselleries de l’anterior govern; pogueren veure de prop l’immens mostrari de maneres de robar que oferia l’equip de Jaume Matas. Ens ha de perdonar, senyor batle: al nostre partit no hi ha lladres, desconeixem els “tipus de corrupció”, i només en sabem una, la que és un delicte.

Ja ho tenim, per tant, Bunyola convertit en el darrer bastió dels corruptes, i el nostre batle, en el seu còmplice. Ell no ha robat -no ens consta-, però potser és que els bunyolins no som el seu tipus: potser apunta més amunt –a es Castellet, per exemple?-. Ell, de corrupció, no en vol ni sentir a parlar: “vostè fa política”, li va etzibar ahir al nostre regidor, n’Andreu Bujosa, com si “fer política” dins un ajuntament fos una cosa estranya.

No és la primera vegada que ho retreuen, que Esquerra “feim política”. No insultam, no amagam informació, no feim faltes en els documents oficials, no feim callar els altres regidors, no defensam la corrupció; “feim política”. I això, a una gent que tenia càrrec a l’administració més corrupta d’Europa, és lògic, se’ls fa estrany. Per ells, allò normal, allò al que estaven avesats, deu ser classificar els tipus de delictes: ja en són tot uns experts. No és per res, però me pareix una feina immensament avorrida.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s