De vegades també podem guanyar

No només de victòries de La Roja vivim els mallorquins; és més: les victòries de La Roja, històricament, han estat una excepció… Més o manco igual que les nostres, no ho neguem. El mèrit és poder-ho fer en minoria absoluta; i així i tot, de vegades també guanyam.

El partit és el següent: nou regidors, entre PP-PSOE i Independents, per una banda, i el “fi estilista” Andreu Bujosa per l’altra, acostumat al joc d’atac contra una defensa, per norma general, més tancada i estreta que les que planteja el mateix Mourinho. Normalment, la partida no passa de ser un frontó, però ahir, el més tancat de tots no hi era.

Una de les propostes de batlia del dia era baixar els sous als treballadors eventuals i contractats de l’Ajuntament: és a dir, els que fa feina per la casa sense ser funcionaris, que al nostre ajuntament, són la majoria (personal de neteja, brigada, auxiliars administratius, etc.); punt que s’havia de votar juntament amb una retallada de les retribucions dels regidors. El nostre pugilista demana la paraula per sol·licitar que se separin les votacions, cosa que tothom hi ve a bé. I aquí ve la -sorprenent- victòria: en conseqüència, Esquerra vota en contra de la retallada, però increïblement, la resta de grups, tant el PP -que havia presentat la proposta- com el PSOE -que la defensa arreu d’Espanya- s’abstenen. Nou abstencions i un vot en contra: la proposta no prospera, Esquerra guanya, per primera vegada, una votació en solitari, amb un sol vot, i el personal de l’Ajuntament podrà seguir cobrant com fins ara. Victòria històrica, com la de Suïssa -o la d’aquell memorable 3 a 2 de la sel·lecció amateur de Xipre contra La Roja d’aquell temps, ja fa anys-.

Però la nit ens guardava més sorpreses… PP i PSOE -i Independents- acceptaren també les dues mocions d’Esquerra: contra la corrupció, i la d’Avançam, pel dret a decidir “dels ciutadans de les Illes Balears”, i sempre “dins la legalitat vigent”. Negociades i pactades, el gruix de les mocions no es va veure modificat substancialment, i així, amb un sol vot, n’arrossegam nou d’espanyolistes a favor del dret d’autodeterminació. Per exemple.

I molt millor notícia: Bunyola comptarà amb una nova Sala Polivalent per a usos socioculturals, a l’actual edifici del Mercat. Gràcies, va reconèixer en públic el batle, als doblers que vàrem aconseguir a través dels pressuposts generals de l’estat. És possible que pels 169 diputats socialistes i pels 153 del PP, o si es vol, pels quatre perhom que tenen PSIB i PP balear, Bunyola sigui tan important com una busca dins un ull; en total, 322 diputats inútils pels interessos dels bunyolins, i 9 regidors incapaços de fer-se sentir dins els seus mateix partits. Un regidor i tres diputats hauran fet més que la suma de tots els altres.

I és que de vegades, entre tanta Roja, nosaltres també guanyam. I sobretot: guanya Bunyola.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s