Com en Pere Catorze

De quan era petit, me’n record d’una rondalla de les de n’Alcover que me feia molta de gràcia, la d’en Pere Catorze, un al·lot que tenia la força de catorze homes -d’aquí el seu nom- i anava pel món ajudant a qui ho necessitava, amb la seva forçarra. Jo que era menut, no me’n sabia avenir: “com ha de ser, aquest al·lot?”. I me l’imaginava gros i corpulent, amb cara de bon nin, amb dos braços com dues torres, unes granes gambades per anar d’un cap a l’altre del món.

És evident, ara que som més gran: no hi ha ningú tan fort, i allò era fantasia de nin petit. Però sí que hi ha gent útil, i gent que és tot el contrari. N’hi ha que, tots solets, saben fer la feina que molts altres no saben, o no volen, fer. No hi ha supermans, però sí gent valenta, o gent feinera: en segons quins casos, ve a ser el mateix, i aquesta mateixa gent sap posar tot -valentia i aptitud- al servei de qui ho necessita.

Fa anys que Bunyola va mancada d’instal·lacions. Necessitàvem una biblioteca nova, o això, com a mínim, crèiem els d’Esquerra-Bunyola, gràcies a l’estructura que ens brinda el partit -diputats a Madrid, un eurodiputat a Brussel·les-, presentàrem, l’any passat, una esmena als PGE per a això mateix. El resultat foren 200.000 € que ja s’han començat a invertir per a una “Sala P0livalent” (massa llibres junts pels gusts del PP), nova de trinca, al poble. Enguany demanàrem 80.000 euros per acondicionar l’únic camí peatonal que va fins al poliesportiu, perquè els al·lots no hagin de fer dos km a les fosques entre garriga, uns doblers que també arribaran.

Esquerra-Bunyola només té un regidor: és el segon partit més petit amb representació al nostre consistori, només per davant els Independents. I és un grup amb un sol regidor qui ha duit inversions al poble per valor de 280.000 €: més que les que han arribat amb el Plan E. PP i PSOE, plegats, en sumen 9; a Madrid, aquests dos partits acaparen els 8 diputats que hi envia les Balears, i en conjunt, en sumen 323 (Esquerra, només 3). Però als bunyolins, tots aquests no ens serveixen per res. Ni el 9 regidors, de fet, tampoc no serveixen de gaire… I en resum, un sol regidor d’Esquerra resulta molt més útil, profitós, i de fet, val per nou de tots els altres.

Com en Pere Catorze, però de veres.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s