Bauzá aguanta sa coca

El projecte ha culminat, i la Sibil·la ja és a la llista del patrimoni immaterial de la UNESCO. Els talaiots s’esbuquen, els vestigis medievals es fan malbé, els museus de Mallorca fan pena si no vergonya, les biblioteques tenen greus deficiències, els arxius, abandonats -com el del Regne de Mallorca, simplement tancat-; seguim sense filmoteca, per no parlar de l’estat de la música, i no hi ha un patró de polítiques culturals gens clar: però la Sibil·la és Patrimoni de la Humanitat! Així es consolida el rentat de cara nacionalista més important dels darrers anys, a l’espera del rentat de cara ecologista que suposarà, en cas que s’aprovi, la proclamació de la Serra de Tramuntana… Venda de fum o presa de pèl, com es vulgui.

Això, sí, té una cosa bona la proclamació. La Sibil·la, per tot el que l’ha duita a ser acceptada a la llista -per tot allò que li hem fet representar– és quelcom semblant a la quintaessència de la mallorquinitat, transmesa oralment fins els nostres dies… amb un català literari perfecte. Com diu la profecia, que des del primer any de la Conquesta es repeteix nit rere nit a les esglésies de Mallorca, EL Jorn DEL Judici parrà I més envant, anuncia que el Mesies DEL CEL VINDRÀ. Etc., etc.

El text no l’hem inventat avui, i segur (o no…) que en Bauzá ja el coneixia. Però ara cosa haurà d’admetre -perquè menjarem Sibil·la fins a la sopa-, i no dir més bajanades. O això, o lamentar-se que, efectivament, la Sibil·la, quan canta, no diu “tassó”, ni “capell”, i potser en vodrà la lletra perquè no sigui “tan catalanista”. O s’haurà de fotre, un poc més, i callar i no dir més dois.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s