Fora l’exèrcit de Cabrera!

El dictador libi, en plena escalada de bogeria i violència, ha anunciat que durà la guerra “per tot el Mediterrani”. Dubt molt que tengui, ja a hores d’ara, capacitat militar per fer-ho, però d’un psicòpata com Gaddafi un no se’n pot fiar, i certament, les Balears no queden excessivament enfora de l’escenari bèl·lic del nord d’Àfrica.

Val més estar ben prevenguts. Això pensen els responsables de la Conselleria de Medi Ambient; o això o no s’explica, o jo no ho entenc, que sigui el PSM -…- qui accepti sense problemes -sense ni una sola objecció- que l’exèrcit espanyol véngui a fer maniobres militars (amb helicòpters, submarins, transports marítims i terrestres, i uns 300 soldats) al Parc Nacional de Cabrera.

Realment, és quelcom inexplicable, i no em pensava mai que seria un partit nacionalista, d’un govern progressista, qui tornaria a obrir les portes, vint anys després, a les bauxes militars a Cabrera, sense dir ni piu. És per llogar-hi cadiretes. 

Més encara. En alguns fòrums, per on la notícia s’ha estès com la pólvora -com si no?-, ja s’arriba a tocar el discurs més tronat del militarisme ranci per justificar el desembarcament: que l’exèrcit espanyol és un “aliat en la preservació” (sic). Fantàstic! A què va venir, aleshores, fer una gran campanya perquè Cabrera fos lliure de soldats, si aquests eren “aliats en la preservació” de l’arxipèlag? Per què volíem un Parc Nacional si potser amb una base militar ja ens bastava? Per què, també, reclamar el retorn del Cap des Pinar si qui n’és el propietari -l’exèrcit- és, en el fons, un “aliat” d’aquests?

Tot plegat, com ho qualificaríem? De despropòsit? D’estafa? De presa de pèl? Una de les campanyes històriques de l’ecologisme mallorquí, convertida, amb la firma d’un govern progressista, d’un conseller nacionalista, amb un no-res. I és que més enllà de l’altíssim valor ecològic del conjunt d’illots de l’arxipèlag, la lluita i la desmilitarització de Cabrera és, per damunt de tot, un símbol: de la lluita social, una victòria de la gent de Mallorca contra un gran poder -l’exèrcit, l’estat- per preservar i guardar allò que els pertany. I per això mateix, les claus de Cabrera són sagrades: no poden estar en mans d’irresponsables polítics que se’n riuen d’anys de lluita per retornar, encara que sigui per uns dies, a escenaris de fa 35 anys.

La història em deixa quasi sense paraules: és com per al·lucinar. Ni indigne: al·lucinant. I L’escenari tendeix al pessimisme: si els polítics nacionalistes, 35 anys després, són capaços de permetre això, què seran capaços de fer els altres? Ara ja, només ens queda demanar, demanar-los: no li faceu mal, no li faceu mal… És Cabrera…!

Anuncis

One thought on “Fora l’exèrcit de Cabrera!

  1. Totalment d’acord amb el teu plantejament !. N’hi ha que sembla han perdut l’enteniment. Em faig creus de veure com un diputat del PSM diu que l’exèrcit espanyol és un “aliat en la preservació”, quina vergonya !!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s