La violència d’estat surt barata

Si fos jo, o n’Ivan Cortés, o qualsevol altre, qui fotés una hòstia sonada i sonora a un guàrdia civil, ens cauria, segurament, la llei antiterrorista i tretze dies d’incomunicació; al revés, al civil només li posen 1.200 € de multa. Així tracta la llei espanyola als seus policies, com els porcs aquells de la Revolta dels animals: tots els animals són iguals, però els porcs, com els guàrdies civils, són més iguals que els altres.

Mil dos-cents euros no són res, per una pallissa: només perquè n’Ivan va tenir la “valentia” (…) de parlar en català. Els doblerets no li tornaran els punts a la cella, ni els cops, ni molt manco la dignitat i la ràbia de veure com un analfabet amb tricorni el menyspreava i el vexava just perquè aquell dia se li va girar la neurona. És més: segurament ni la pagarà ell, la multa, sinó que els polillas, garrapatas, pulgas, jorgescampos i altres xinxes semblants que viuen entre l’escòria n’aboquinaran de la seva butxaca; fins i tot potser en Matas, per desgravar… I en Bauzá, segur, que ja té una víctima electoralista per exposar la teoria de la imposició lingüística: un pobre funcionari públic multat per no saber català!

La justícia espanyola abona, per tant, les tesis del farmacèutic: surt més barat agredir els mallorquins que no defensar-los, i amb la crisi que duim, s’han d’estalviar duros com sigui. Si insultar, vexar i fer el que faci falta contra el català surt tan remaleïdament barat, ell no hi escatimarà esforços: a l’escola, a l’administració, a on sigui. Que siguin els mallorquins qui s’hagin de rebaixar si no volen rebre, i si reben, amb mil euros n’haurem sortit.

Així ens tractaran a partir d’ara als illencs: com a mileuristes, becaris infames amb unes condicions de merda per poder viure una mica al nostre país, i amb la impunitat de la violència, el PP voldrà comandar: violència verbal, ètica, estètica, i si convé -i només si convé- física. Ocupats però no vençuts, encara tenim l’oportunitat de fer que les coses no siguin així: diumenge, no ho dubtem. I dilluns, molt manco!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s