Farem història

Avui la dreta pot fer un resultat històric, això diuen; o pot ser que no. És possible que en Bauzá esdevengui el nou president d’un govern disposat a esborrar de la Història les nostres illes; però és possible, també, que no ho sigui.

Perquè les places d’Espanya bullen d’indignació; i n’hi ha, de places, que fins i tot ja no ho són, d’Espanya, com una metàfora genial del que ens representa, a la joventut mallorquina i balear, viure segrestats dins la legalitat espanyola, motiu perenne d’indignació i vergonya, per vergonya nostra.

Els joves feim història, bé ocupant el carrer farts d’institucionalisme corrupte, bé ocupant les institucions per fer-hi esdevenir l’autèntica transformació. A Bunyola, fa cinc anys, mitja dotzena de joves constituïem una Esquerra-Bunyola embrionària, inexperta i ingènua, que predicava una nova manera de treballar i d’imaginar-se el poble; ahir, un lustre després, érem més de dos-cents els engrescats, joves i no tan joves, que a la convidada d’una Esquerra Oberta de Bunyola, la suma plural de la il·lusió bunyolina, celebràvem que aquest canvi és més a prop que mai, que el tocam amb els dits, el tastam amb la punta de la llengua, però que només avui vespre, quan tanquin les urnes, el podrem assaborir.

Mai hi havia hagut al nostre poble una proposta política de l’esquerra nacional i transformadora amb possibilitats d’assolir el govern: avui, ningú dubta que serà així. Un projecte nascut des de la joventut, fet i creat en joventut i jove en ell mateix, per tant, pot fer història: en farà.

Si finalment avui vespre en Bauzá no se sap president del Govern, haurem fet història: haurem capgirat la tendència general que vira a la dreta. Els joves acampats, la mobilització poble a poble, el nostre cas de Bunyola… demostra que reescriure la història és possible, que fer un canvi històric no és impossible, i que les batalles perdudes són només aquelles que la història ens explica, mai les que afrontarem en el futur.

Així per tant, farem història. Sigui com sigui, en un sentit o en un altre: perquè si demà ens despertam tenyits de blau i merda de gavina, haurem de començar a treballar seriosament per canviar, una altra vegada, la història. Avui, o demà: farem història.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s