Un negre al KKK

En Mateo Isern té un problema, i el duu malament. Se deu sentir brut, quan es desperta els dematins, brut quan deixa els seus fills a l’escola, i brut quan se’n va a dormir: és d’aquelles brutors que no se’n van, que se’l mengen per dedins, que no el deixen dormir, que l’obsessionen. És la trista història de la gent que no s’accepta tal com és, i que, desgraciats, paguen la seva frustració amb els altres. A Palma, precisament, ja n’hem tengut un cas ben sonat i del PP.

En Mateo Isern, per això, té aquest mateix problema: és un translingüe. Va néixer amb una llengua que no tocava, la catalana, i no sap com ho ha d’arreglar, com dissimular-ho. Per un cas semblant només se m’acut el de Michael Jackson, a qui la cirurgia per emblaquinar-se el va matar, pobre: ple de talent, l’autoodi el va matar. 

En aquest sentit, pot estar tranquil n’Isern: el talent no el matarà. Al contrari, per mi, sí que és de témer un personatge el qual només la seva mediocritat coneguda -per oposició a, de moment, els seus mèrits abans de la campanya, que són absolutament desconeguts- l’ha encimbellat a dalt dels balcons de Cort. Conscient d’això, ha d’intentar fer algun mèrit davant els seus superiors i els que el toleren: abraçar la fe dels conversos, que com sempre -res de nou que no hagi passat mai- serà més histèrica, exagerada i irracional del que seria normal. Com un negre al KKK, segurament: seria més exigent amb els seus que els propis blancs, i arribaria a abraçar l’odi racial amb més força que els que hi han crescut. Així, el seu anticatalanisme és i serà estúpid, estrident i insistent, per demostrar-se a sí mateix i a tota la ciutat que és més papista que el Papa, el més espanyolista del Pepé.

Per cercar-li la gràcia al tema, diríem que el cas d’en Mateo Isern és com el d’aquella broma, que tantes de vegades tots hem fet o sentit, que si el PP presentava mai una granera de cap de llista a unes eleccions, les guanyaria. I aquí està el drama: ell és la broma.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s