75 anys després: RTVM

Ara fa uns anys, el govern de Veneçuela tancà una de les principals televisions privades del país, Radio Caracas Televisión -una de les més antigues-, perquè era molt crítica amb la política d’Hugo Chávez; l’excusa va ser una “qüestió administrativa”, la fi de la concessió de la llicència: amb la llei a la mà -llei chavista, però plenament legal-, Chávez ho podia fer. Des d’Espanya, com a màxim observatori europeu de l’actualitat llatinoamericana, plogueren crítiques molt fortes contra aquella decisió, sobretot del PP; aquestes en són algunes:

– Roberto Soravilla, diputat del PP (13/05/2007): “El cierre arbitrario de Radio Caracas Televisión”, unido a las amenazas dos días después a Globovisión son pasos directamente encaminados a demoler la democracia.

– Jorge Moragas, responsable de Relacions Internacionals del PP (30/05/2007): “Nosotros manifestamos nuestra profunda preocupación e inquietud por la consumación de la amenaza de Chávez de retirarle la licencia a Radio Caracas y entendemos que esta decisión cuestiona el pluralismo y la libertad expresión

Nacho Uriarte, aleshores president nacional de les NNGG (2/06/2007): “No volem ser còmplices del silenci de Rodríguez Zapatero i el seu Govern davant d’un atac directe a la llibertat d’expressió no només d’un mitjà de comunicació, sinó també d’una societat que està sent agredida”

– La fundació FAES, presidida per José María Aznar, qualificava, per aquesta mesura i per moltes d’altres, el govern de Chávez de “NEODICTADURA”: http://www.fundacionfaes.org/record_file/filename/2872/EN_DEFENSA_DE_LA_LIBERTAD_EN_VENEZUELA.pdf

Altres veus, normalment afins al PP, també criticaren el tancament de RCTV:

Mario Vargas Llosa, escriptor, premi Nobel de Literatura 2010 (17/08/2008): “Ya sabemos a dónde conducen los recortes de la libertad de expresión: a una dictadura.

– Editorial del diari digital Libertad Digital (29/95/2007): “Esto, aparte de un disparate impropio de un país que sigue definiendo su sistema como democrático, es un ataque inaceptable a la libertad de expresión y a la pluralidad de medios de comunicación que es inherente a cualquier sociedad abierta. […] Seguimos y seguiremos defendiendo la libertad de expresión de los periodistas en cualquier parte del mundo. Por ello nos solidarizamos con nuestros compañeros venezolanos de Radio Caracas Televisión, profesionales de la comunicación a quienes un poder político autocrático ha cerrado la boca sin miramientos. […] Hoy todos los periodistas libres del mundo pertenecemos a una emisora que ya no existe; hoy todos somos Radio Caracas Televisión.

Són només algunes opinions de la gent del PP contra el tancament d’un mitjà de comunicació. Avui potser podrien llegir els nous amos del Consell de Mallorca aquestes breus línies, perquè se’n recordin bé i siguin conscients que tancant RTV Mallorca, 75 anys després, segons les seves pròpies paraules i segons la seva gent, tornen a atacar, a fer malbé, la democràcia. 75 anys després: ells no canvien.

 

 

 

 

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s