El Facebook com a exemple

L’Ajuntament de Bunyola, per no quedar enrere, té Facebook, un perfil, amb 691 amics, ara mateix. Fa uns dies en tenia 692, però hem sabut, també via FB, que els administradors del perfil muncipal havien eliminat -o havien ordenat fer-ho-  de les seves amistats el perfil d’Esquerra Oberta Bunyola i censurat tots els comentaris que, des de la coalició, s’havien anat penjant al mur del consistori. Jo entenc que un ajuntament, precisament, hauria de ser “amic” de tothom, com a institució, vull dir: ens pot caure millor o pitjor el batle, o qualsevol regidor; però l’ajuntament no.

EOB, que és l’acord de partits d’esquerres i gent independent, amb 3 regidors, és la segona força del municipi, i representa les il·lusions de més de 642 bunyolins: pràcticament els mateixos que té el perfil virtual del nostre ajuntament. Un 20% de la gent que va votar a les darreres eleccions que, així, es veuen expulsats virtualment del seu propi ajuntament.

I és que a Bunyola, per dir qualque banda on hi governa el PP, l’ajuntament no és de tots, sinó d’uns quants: tots som iguals davant la llei, però, se veu, uns més que els altres. Els que tenen carnet o hi combreguen, per bé o per mal. Entitats que no reben ajudes públiques, per exemple, però veïnats que poden tancar un carrer per fer-hi unes noces, o una comunió; associacions desterrades de qualsevol programació cultural -quan n’hi ha- i d’altres que actuen cada dos mesos. I etc.

La veritat és que, per ser un poble tan petit, el nivell de sectarisme és increïblement alarmant, i la línia que s’està marcant entre “bons” i “dolents” a banda i banda, és realment trista per a tan pocs veïnats que som. I això del Facebook, que d’anècdota passa a ser un exemple. O un símptoma.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s