Un govern contra una cançó

Sonaria igual de ridícul si aquest escrit es titulàs “un govern contra una patata”, o “un govern contra un enfilall de tomàtigues de ramallet”; el cas és que ara és una cançó, però qui sap si més endavant el manteniment de l’ordre establert, la llibertat i la democràcia, que diguem, passarà per prohibir classes d’educació sexual als instituts. Per exemple.

Tornant al principi, em fascina la idea: un govern contra una cançó. La primera vegada que record, en la meva joventut, haver sentit una cosa semblant -salvant les distàncies- va ser quan l’exèrcit taliban va prendre el poder a l’Afganistan, cap a l’any 1996. Aleshores prohibiren la televisió, la ràdio, els ordenadors… i la música! Això darrer, de la música, respon a una interpretació ultra-restrictiva de l’Alcorà, en la qual la música és vista com a un mitjà que pot desviar el fidel del camí d’Al·là.

Talment això, però en ridícul: una cançó d’en Tomeu Penya, revisitada per alumnes i professors d’un institut, motiu de guerra per part del Govern. Perquè els estudiants es desvien de la veritable fe espanyolista. Una cançó que parla de la llengua; potser prest n’escoltarem una altra que parli de la destrossa de sa Ràpita o de Canyamel; i aleshores, perventura el conseller del ram, decidit a combatre aquesta revolta musical, envia una circular a tots els centres ordenant que s’ensenyi el Quevivaespaña de Manolo Escobar o amenaça amb que l’IBISEC acudirà als centres armat amb faristols i guitarres.

El que no sap en Bosch -què és que no sap en Bosch?- és que la cançó versionada de l’IES Marratxí no és ni tan sols originalment feta a Mallorca, sinó feta pels Bee Gees per a Kenny Rogers (gran creador de temes de la cultura popular d’aquestes illes). Aliena a la nostra comunitat: ja fa tard en prohibir-la.

El que tampoc deu saber és que les tomàtigues i les patates també són d’origen americà. Un govern contra un enfilall de tomàtigues de ramallet serà, segur, el proper capítol.

I a fer el ridícul.

I visca la puresa.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s