Que tot Mallorca ho sàpiga

Tot Mallorca sap que la primera mesura del batle de Bunyola, Jaume Isern, en (re)prendre possessió del càrrec va ser pujar-se el sou un 300% per ell i un altre tant pel seu palmanyolero amic Ildefonso; des d’aquell dia, n’Ildefonso en qüestió no ha tornat per l’ajuntament, ara ja, ni va als plens, però cobra.

Bé, per això sí que va sortir a la premsa, va tenir el seu minut de glòria mediàtica, va ser famós, tothom en va parlar, a Bunyola i fora de Bunyola. Tot Mallorca va saber de l’existència d’aquest batle, del nostre batle.

Tenim un batle per això, idò: per cobrar, i cobrar molt. Tenim un ajuntament per això, idò també: per pagar-li, a ell, i ara també, a través d’ORA; a ell, i a un caramull de deutors que reclamen fins a 3 milions d’euros, tot Mallorca ho sap.

El que ningú no sap és què pensa el batle-que-tot-ho-cobra, i el PP local, sobre el tancament de l’hospital Joan March, el de Caubet, el de Bunyola, que dóna feina a més de 100 famílies bunyolines. No deu cobrar per pensar, o si pensa, no ho diu, i si ho diu, tampoc fa res al respecte. Potser no cobra suficient, potser necessita qualque incentiu extra per millorar el seu rendiment en aquest aspecte.

Jo entenc que un batle hi és per això: no per cobrar, vull dir, sinó per donar la cara pel seu poble en un moment crític com ho és aquest, quan molts bunyolins poden quedar al carrer, sense feina. Els batles, generalment, se solen barallar amb les administracions superiors per obtenir grans inversions pel seu municipi, que donin feina i deixin doblers al poble: és el que argumenta i repeteix el pesat batle de Campos per poder destrossar es Trenc, per exemple. El batle de Bunyola també ho fa: defensa l’hotel d’es Trenc per damunt de tot.

Així van les coses: els bunyolins pagam 50.000 € l’any al batle de Bunyola perquè defensi les inversions a un altre municipi, i calla en defensar les que ja hi ha al seu poble. Es preocupa de la feina dels campaners i se’n refot de la feina dels bunyolins. No se’n refot del sou que els bunyolins li paguen, però.

Tenim un batle o un delegat del PP, un moneot de ventríloc a qui en Bauzá li fa dir allò que vol, i calla allà on no toca? Bunyola, ahir va quedar clar, està molt preocupada pel futur del Joan March, per la feina dels seus treballadors, per l’assistència dels seus pacients. Una protesta així no l’hauria d’haver organitzada EOB ni cap partit de l’oposició, ni ningú més que l’Ajuntament en ple, amb el seu batle el primer de tots. Bunyola ahir va fer història sortint a defensar-se amb més gent que mai: però ell no hi era, lluny del poble i de la seva gent, dels seus problemes, de la seva història, del seu futur.

Preocupant és, idò, el silenci administratiu del nostre primer regidor davant la magnitud del desastre: si un ajuntament i un batle no ens serveixen per això, per què serveixen? Simple i senzill, tal com van les coses fins ara: per cobrar; i cobrar molt, i ja està.

Que tot Mallorca ho sàpiga.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s