Tens una carta d’en Rodríguez?

Si ets jove, mallorquí i amb pocs recursos econòmics, és molt probable que un dia d’aquests rebis una carta d’en Rodríguez -si ets menor d’edat, la rebràs d’en Rafael Bosch-; sí, el mateix: aquell avisava els lladres quan els anaven a detenir, el que ara és investigat per mangarrufes per la policia que ell controla -s’avisarà?-, i que, ho deu fer per vocació, anuncia detencions abans que passin, i sempre l’encerta, mira per on.

Ara, però, en Rodríguez ja no avisa per telèfon: aquest deu ser un privilegi per peperos, delinqüents, etc., exclusivament. Si ets jove i mallorquí, amb pocs recursos econòmics, és probable que se t’adreci per escrit. Jo ja he rebut una carta de les seves, i igual que jo, els meus tres companys de Bunyola, i encara a una altra persona que ni se l’endugueren, però que li passen la factura igualment: se veu que ens volen cobrar la nit passada a les seves instal·lacions, 3.000 € ni més ni manco per un servei, cal dir-ho, de merda. Un menjar de merda, un cutxitril de merda, un tracte de merda, una nit de merda. No els va bastar engrillonar-nos, vexar-nos, humiliar-nos, insultar-nos, que a més els hem de pagar les vacances als molt treballadors guàrdies civils.

Si ets joves, mallorquí i amb quatre xavos a la butxaca, prepara’t per escurar-la del tot, perquè segur que en Rodríguez te cercarà perquè col·laboris en mantenir el cos de policia més educat i feiner de l’Europa Occidental. De moment, la subscripció ja puja als 30.000 €, però jo estic segur que serà més alta, perquè les arques de l’estat estan realment buides per mantenir tantes panxes plenes com hi ha. I com sempre, les festes espanyoles, de policies, delegats del govern o batles de Palma, la pagam els mallorquins, i que siguin joves per emprenyar més, perquè som uns pàries a ca nostra, amb tota una vida d’esclau per mantenir borbons i bauzás per endavant: perquè ens hi anem acostumant.

La multa, als de Bunyola, no ens la posen per resistència a l’autoritat, que per això ja tendrem un judici. No: ens la posen per vulnerar l’article 23 d) de la llei 1/1992, per “La apertura de establecimientos y la celebración de espectáculos públicos o actividades recreativas careciendo de autorización o excediendo de los límites de la misma.” Sí: en tot Mallorca, els únics que obrin establiments sense llicència som els quatre detenguts de Bunyola i n’Esperança Mateu. Mira tu la feinada que fa la policia espanyola i el seu delegat avisador…

Així que, joves mallorquins, amb quatre peles al banc, que som la gran majoria, estau aquests dies atents a la bústia, perquè rebreu una carta d’en Rodríguez. De què vos acusaran? Això és igual, de qualsevol cosa: pensau que són molts els policies i molts els panxacontents que fan l’estiu a Mallorca. Han de viure de qualque cosa, pobrets.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s