Excuses barates

Feia anys que m’explicaven, per Palma, les aventures del regidor De Santos per la vida nocturna de la capital. Tota la ciutat les sabia, a Cort les coneixien de feia temps, i tanmateix, l’home es veia obligat a fer el paper, de vegades, de defensar als plenaris la posició del seu partit contra els homosexuals. Es feia passar per qui no era? Què va!, només que tenia una targeta de crèdit que -posem-hi la mà al foc- comprava nits de gresca i silencis de dia. Els silencis del regidor d’Urbanisme.

Fa estona que en aquesta illa hem deixat de xupar-nos el dit: qui més qui manco sap com funcionen les coses i el dimoni on se colga. Duim tants d’anys amb governants corruptes a tots els nivells, amb mentiders presidint institucions i amb polítics de palla a les ordres d’hotelers i constructors que ja no és necessari que els corruptes s’inventin excuses, que ja ens hi hem acostumat: si l’amo en Biel no va anar a la presó, no hi anirà el batle de Muro.

Per això, el batle murer fa el ridícul en intentar justificar el golf de Son Bosc, que no importa, home, que tots ens podem imaginar els teus motius. Tots els sabem. Tots vivim aquí, hem nascut aquí. Tots coneixem o tenim un amic al ram de la construcció, de l’hosteleria, promotor o polític. Tots tenim qualque conegut o parent a Unió Mallorquina, que tots sabem com funciona el teu partit, si és que se’n pot dir així, i la credibiltat que té: ho hem vist en les darreres eleccions. Tots sabem de qualque cas del típic personatge que mai havia estat regionalista ni parlava català fins que va començar a fer feina al Consell -o darrerament a Emaya-, i de vegades ni així. Tots sabem com van les coses, aquí, que això és molt petit, i fins i tot n’hi ha d’il·lusos que ho volem canviar.

Però que tenguem aquesta il·lusió no vol dir que siguem imbècils, que Mallorca va com va i Muro no n’es una excepció. No necessitam excuses barates, precisament perquè aquí tot té un preu, i a aquestes altures els preus ja no són baixos.

5 Comments

  1. Esperança Mateu Ramis ha dit:

    Si és que a Mallorca tenim les perles de la Corona i tot el que és dolent ve a parar aquí, pareixem el cul d’Espanya…

    Ara tot comença i procurem no canviar de canal, que això promet i segur que no serà l’únic escàndol!

    Salut!

  2. picarol ha dit:

    Fas un anàilsi molt clar de la realitat política majoritària, i generalitzada, de mallorca, aquí funcionam així… i els votants ho reafirmen sempre que és necessari.

  3. Jaume ha dit:

    Crec que tampoc hi havia necessitat de treure pel Balears una foto de De Santos esniffant droga. Crec que s’ha caigut en l'”amarillisme i sensacionalisme ” o el que és el mateix en la premsa escombreria. S’ha recalcat i posat més l’èmfasi en la condició d’homosexual que no pas la quantitat que presumptament s’ha embutxacat. Si hagués estat a l’inrevés o sia si hagués anat a una casa de meuques segurament no s’hauria fet tant de rebombori. Tot plegat denota que no vivim en una societat tan tol.lerant com ens volen fer creure. Criminalitzar tot un col.lectiu pel fet puntual d’aquest senyor. I molts que es diuen progres i d’esquerres no ho són tant perquè en molts blogs hi ha certament comentaris despectius i insultants vers els homosexuals.
    Si per mi fos li llevaria el premi Siurell Rosa al Balears per la manera tan barroera, indigne i miserable com ha tractat el tema col.locant al cada vegada més important col.lectiu gay en el mateix sac: uns pervertits i depravats.
    Afortunadament puc dir amb orgull que soc gay i que avorreixo la heterosexualitat. Els heteros només serviu per boixar amb la primera que us agafa pel davant i dur infants al món com a rates o conills i posar en perill tot l’ecosistema

  4. crític ha dit:

    Molt tolerant, Jaume, molt tolerant… Te queixes del que tu mateix fas unes quantes retxes més abaix… Sí senyor, els héteros no serveixen per boixar i procrear (cosa que varen fer els teus pares, que devien ser héteros o uns reprimits), és a dir, no hi ha metges, professores, picapedrers, artistes, cintífiques, femeteres, botiguers… hèteros. Ja m’agradaria que la meva vida es reduís a boixar! I tant!!

  5. Esperança Mateu Ramis ha dit:

    Estic d’acord amb la primera part del comentari d’en Jaume. És vera que s’ha seguit una línia que no és la que ens durà a desmentallar Rodrigo de Santos. A mi tant me fa que sigui homosexual o hétero sexual. Tant me fa si esnifava cocaïna o si s’injectava heroïna pura. Tot això tant me fa. El que no m’és igual és que aquest poca vergonya se n’hagi anat de putes (homes o dones) i s’hagi pagat els seus vicis de drogoaddicte amb els MEUS doblers, amb els NOSTRES doblers! És aquí que cou! Si ha pagat totes aquestes coses amb una visa en nom dels ciutadans de Palma, què no hi ha pagat?
    I ara he de dir que estic 100% d’acord amb el que diu en Crític, perquè crec que tu criminalitzes els héteros pel simple fet de ser-ho.
    Si vols tolerància comença per ser-ho tu mateix!

Feu un comentari